Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strast za nogometom

Ćiro na premijeri filma Vatreni: Dalić sada ima čime motivirati igrače

Premijera filma Vatreni
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/6
21.05.2018.
u 22:52

Vatreni su u filmu otkrili pozadinsku priču njihovog velikog uspjeha o kojoj do sada nisu pričali, a po prvi put su prikazane i snimke iz Fifine arhive

Meksički redatelj Edson Ramirez snimio je filma o brončanima sa Svjetskog prvenstva 1998. godine. Njegova premijera bila je u ponedjeljak u kinu Kaptol Boutique.

Film koji je sniman tri godine želi pokazati kako strast za nogometom može biti važna u stvaranju nacionalnog identiteta. On donosi priču o osvajanju brončane medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj. Vatreni su u filmu otkrili pozadinsku priču njihovog velikog uspjeha o kojoj do sada nisu pričali, a po prvi put su prikazane i snimke iz Fifine arhive.

- Ne mogu vam dočarati svoje uzbuđenje i sreću jer je film napokon na filmskom platnu. Vatreni su me oduševili još prije 20 godina. U zemlju pogođenu ratom donijeli su brončanu medalju i divio im se cijeli svijet. Bio je veliki užitak snimati ih i sjediti za istim stolom s njima. Svi su tako srdačni i pristupačni. Oduševile su me njihove emocije koje smo prenijeli na film, a najveći problem nam je bio izbacivati kadrove jer smo snimili sjajne stvari - izjavio je na premijeri meksički redatelj Edson Ramirez.

Na premijeri se okupio i dio prve postave Vatrenih među kojima su bili Robert Prosinečki, Zvonimir Soldo, Goran Vlaović, Igor Štimac, Tonći Gabrić… ali i njihov legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević koji je imao i posebnu poruku gostu premijere i trenutnom izborniku Zlatku Daliću. 

- Izbornik mora pokazati ovaj film današnjim Vatrenima da ih dodatno motivira i da na svjetskom prvenstvu u Rusiji dostojno nose to ime - kazao je legendarni Ćiro. 

Među gledateljima se našao još jedan uspješni trener Vatrenih, Otto Barić, neizostavni Zorislav Srebrić i Branko Ivanković, nogometaš Stjepan Tomas, a obitelj Asanović je predstavljala modna dizajnerica i kćer 'Vatrenog lakta', Anamarija Asanović. 

Premijera filma Vatreni
1/15

Premijeru nije propustio ni gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, slavni redatelj i sportski djelatnik Antun Vrdoljak, sociolog Dražen Lalić, pjevač Boris Novković,  poznati doktori Nikola Milojević i Željko Rotim, vaterpolist Dubravko Šimenc, predsjednik Futsal Dinama Matija Đulvat te druge osobe iz sportskog i javnog života.

CineStar će film prikazati za javnost od 24. svibnja do 13. lipnja u kinima Kaptol Boutique Cinema te CineStaru Zagreb, Rijeka, Osijek i Split.Važno je istaknuti kako je sav prihod od ulaznica namijenjen Udruzi Kolibrić i liječenju oboljelih od spinalne mišićne atrofije. 

Film Vatreni imat će premijeru u Splitu 24. svibnja u CineStaru 4DX Mall of Split te na Hvaru 25. i u Opatiji 30. svibnja. Nakon toga seli u Francusku te na festivale diljem svijeta.

Komentara 1

PA
pajokola1
08:50 22.05.2018.

Tako je Ćiro , reci tom Daliću kad sam ne vidi nekakve stvari....on se dvoumi oko taktike i sastava ....a sve mu stoji pred nosom....svaka čast ostalim igračima u reprezentaciji ali zna se koji je tim Hrvatske u dodatnim kvalifikacijama izborio pravo na stupa na SP u Rusiji, i ako je Dalić iole fer morao bi te dečke protežirati, jer oni su i njemu dali priliku da bude tu di je sad .....sjetimo se tko je izborio Rusiju ???Hrvatska (4-3-3): Subašić – Vida, Mitrović, Lovren, Vrsaljko – Rakitić, Badelj, Modrić – Kramarić, Mandžukić, Perišić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije