Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova zvijezda

Endi: Sretan sam jer je Tajči pohvalila moju izvedbu njene pjesme

endi
Foto: Damjan Fiket
04.07.2014.
u 10:26

Mlada tinejdžerska zvijezda Endi izvodi pjesmu "Hajde da ludujemo" s kojom nas je prije 25 godina na Eurosongu predstavljala Tajči, a u razgovoru nam je otkrio kako je došao na ideju da obradu ovu pjesmu.

Zarazni hit "Hajde da ludujemo" s kojim nas je Tajči prije 25 godina predstavljala na Eurosongu dobio je novo glazbeno ruho. Naime ovu popularnu pjesmu danas u malo drukčijoj izvedbi pjeva nova tinejdžerska zvijezda Endi koji nam je u intervjuu otkrio tko su mu uzori, kako usklađuje školu sa nastupima i kako je Tajči reagirala na njegovu izvedbu "Hajde da ludujemo". 

Kako je došlo do ideje da obradite pjesmu 'Hajde da ludujemo'?

Na svojim nastupima često, osim svojih, izvodim i pjesme drugih domaćih i stranih izvođača. Primijetili smo da pjesmu 'Hajde da ludujemo' i današnji tinejdžeri vrlo rado pjevaju i zaista dobro reagiraju na koncertima već na prvi takt pjesme pa smo došli do ideje da sve iznenadimo jednom super obradom zaista legendarne stvari koja je možda i najveći pop hit u povijesti naše glazbe. Bio je to velik izazov, no nadam se da će se publici svidjeti i da ćemo uspjeti u naumu da pjesmu postavimo u 2014. godinu i damo joj dodatni polet jer čudesno je kad pjesma živi toliko dugo među publikom, a mislim da ne postoji čovjek na ovim prostorima koji ne zna za tu pjesmu. Tajči, kao izvođačica koja je unijela toliko energije u tu izvedbu, i autori – gospodin Zrinko Tutić i gospođa Alka Vuica, zaista su napravili pravo remek-djelo. Za novi aranžman bio je zadužen gospodin Tihomir Preradović i mislim da je uspio – obrada je moderna, brza,plesna, baš pravi hit!

 Jeste li pustili pjesmu Tajči, kako je reagirala na obradu, što je rekla, kako joj se sviđa?

Tajči je jako zadovoljna i moram naglasiti kako je otpočetka dobro reagirala i razveselila ju je ideja o našoj obradi. Sretan sam jer je pohvalila moju izvedbu i rekla mi da sam uspio zadržati energiju pjesme i da joj se sviđa tekst koji je sada prenesen u muški rod i prvo lice. Puno mi znači Tajčina podrška i savjeti i velika mi je čast i zadovoljstvo što imam priliku pjevati obradu njenog najvećeg hita koji ju je vinuo na sam tron tadašnje glazbene scene.

Tko je osmislio spot i tko je radio kostime?

Ideju i cijelu priču je osmislio moj menadžer, Mihovil Bek, koji se okušao u ulozi redatelja spota. Mihovil uvijek cijelome timu ispriča svoju viziju, a onda je svi zajedno nastojimo ostvariti. Za kostime, koji su zaista posebni i svi su ručno rađeni za potrebe snimanja, je bio zadužen genijalni umjetnik – Mario Miše, koji je inače dizajnirao i izradio anđeoska krila za Victoria's Secret. Mario je zaista genijalac i velika mi je čast što je pristao raditi kostime za mene, a napravio je četiri vrhunska kostima, od kojih je glavni onaj narančasti po uzoru na boju koja je proslavila Tajči i njezin legendaran nastup na tadašnjoj Jugoviziji.

Otkako ste se pojavili na glazbenoj sceni, skupili ste pravu malu vojsku obožavatelja...Kakva iskustva imate s njima, kakve poruke vam ostavljaju na Facebooku, šalju li vam cure ljubavne poruke?

Sretan sam što su ta iskustva zaista prelijepa. Obožavam svoje fanove, daju mi veliku podršku i zapravo su mi oni veliki motiv i inspiracija. Predivan je osjećaj kad primiš povratnu informaciju koliko tvoja glazba i rad znače ljudima koji to prate. Uvijek postoje i zlonamjernici, naravno, i ljubomora odradi svoje, no nikada se nisam ni neću obazirati na zle komentare. Rado saslušam pravu kritiku i nastojim ispraviti pogreške, no ne obazirem se na tzv. hejtere. Idem svojim putem i vjerujem u svoj tim i sebe. Djevojke me, inače, puno zovu na mobitel i svaki dan primam stotine poruka na Facebooku i Viberu. Ima svakakvih poruka, no one su najčešće jako pristojne i lijepe, daju mi podršku, napišu mi koja im se pjesma najviše sviđa i kako bi željele da dođem u njihov grad. Šalju i ljubavne poruke, a često mi šalju i poklone – čokolade, medvjediće, a od obožavateljica iz Rogoznice sam, primjerice, dobio oooogromnog medu za 16. rođendan, koji je jedva stao u auto.

Često vas uspoređuju s Justinom Bieberom, smeta li vam to ili laska?

Da, od samog početka mediji su mi nadjenuli pridjev 'hrvatski Justin Bieber', no ja sam uvijek isticao kako ne želim kopirati i želim biti svoj, ali nije mi nikada smetalo to. Justin je ostvario velik uspjeh, imao sam priliku biti na njegovu koncertu u Beču, i zaista sam oduševljen kakav je to vrhunski show. Divim se svakom čovjeku koji uspije ostvariti svoj san, a njegov je uspjeh stvarno svemirski. Nadam se da će se vratiti na pravi put i dalje stvarati vrhunske pjesme jer je stvarno megatalentiran i bilo bi šteta da prekine pjevačku karijeru tako rano. Što se tiče usporedba, zapravo me više smetalo što su neki njegovi fanovi mislili da smo mi izmislili taj pridjev 'hrvatski Justin', a zaista nismo, on je valjda bio neminovan zbog toga što sam ja također teen izvođač pa su me s nekim trebali usporediti u svjetskim okvirima.

Da li je teško uskladiti glazbene obveze s onim školskima, kako uspijevate u tome?

Za sada jako dobro. Otpočetka smo rekli da je škola na prvome mjestu i tome je sve podređeno. Glazbene obveze su mi drage i ne predstavljaju mi napor, već veliko veselje. Mislim da dobro uspijevam organizirati se i disciplinirati pa sve nekako ide, a i moj tim mi puno pomaže, i u poslu i u učenju. Nastupe najčešće imam vikendom, tako da ne trebam izostajati iz škole, a ako se desi neka medijska obveza ili snimanje spota tijekom tjedna, profesori imaju razumijevanja, a ja izostanak odgovorno nadoknadim kad se vratim.

Što vaši vršnjaci kažu na vaš glazbeni put, da li vam zavide?

Na početku im je bilo malo čudno i nisu očekivali da ću otići u glazbene vode, no sada su se već navikli i zanimljivo im je to pa vole, kad mogu, doći na nastup ili slušati moje dogodovštine kad se vratim s nekog  nastupa. Mogu reći da se nije toga puno promijenilo nego što je bilo prije, i dalje se družim s istim ljudima, upoznao sam puno novih, a uvijek postoje ljudi koji zavide, no ne mislim da je to poseban slučaj sa mnom, zavide i uspješnim sportašima i glumcima, no zaista se ne obazirem na to. Ja sam prema svima isti kao i prije kad nisam bio poznat i kad se nisam bavio glazbom, a najveseliji sam kad uspjeh mogu podijeliti s pravim prijateljima.

Tko su vam glazbeni uzori, s kim s estrade biste voljeli ostvariti suradnju?

U svjetskim razmjerima iznimno poštujem, osim Biebera, i bend One Direction. Cijenim glazbeni rad Jessie J, Brune Marsa, a jedan od najvećih uzora, i plesačkih i pjevačkih mi je Michael Jackson. Od hrvatskih izvođača najviše cijenim Jacquesa Houdeka kojeg smatram našim najboljim vokalom, a najdraža mi je njegova pjesma Srećom imam tebe.

Podržavaju li vas roditelji i savjetuju li ti da se bavite nekim drugim zanimanjem?

Oduvijek imam najveću podršku roditelja i svoje obitelji i mislim da bez toga jednostavno ne bi bilo moguće baviti se ovim poslom. Zaista sam im zahvalan što su imali u mene povjerenja i dozvolili mi da s 14 godina odem u Zagreb, školovati se za plesača, što mi je oduvijek bio velik san. Sada sam već treću godinu u Zagrebu i najveća mi je želja poslije srednje škole upisati plesnu akademiju. Kako se školujem za plesača i to mi je uvijek bila jedina opcija koju sam želio, nisam razmišljao o drugom zanimanju, a roditelji su me u mojoj želji podržali. Glazbena karijera za sada isto jako dobro ide i uspijevam uskladiti obveze pa su roditelji, naravno, sretni kad sam i ja sretan i nadam se da ih nisam razočarao. Oni su mi sve na svijetu i obožavam ih!

Komentara 8

NI
nikaslatka
13:46 04.07.2014.

SPOT JE SVJETSKI! <3

MI
mila01
13:35 04.07.2014.

bravo ekipa najbolji spot do sada

Avatar ivanababic
ivanababic
11:24 05.07.2014.

Mario Miše, napravio si odlične kostime... ostani najbolji! Svake pohvale za spot, pokazujete da se i u Hrvatskoj može raditi posebno, te odlično prezentirati u svijetu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije