Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
60. FESTIVAL TALIJANSKE KANCONE OBILJEŽIO PROSVIJED ORKESTRA

Članovi orkestra trgali i bacali notne papire na Sanremu

sanremo
Foto: AFP
1/2
21.02.2010.
u 19:30

Na najavu voditeljice Antonelle Clerici da je glasovima publike među tri pjesme moguće pobjednice u finale ušla pjesma unuka posljednjeg talijanskog kralja, članovi orkestra su počeli trgati notne papire i bacati ih na pozornicu dok je publika u dvorani zviždala i negodovala.

Na ovogodišnjem 60. festivalu talijanske kancone u Sanremu, koji je završio u noći između subote i nedjelje, pobjedio je Valerio Scanu (19) s pjesmom "Per tutte le volte che" (Za svaki puta kada). Ulazak u finale i osvajanje drugog mjesta pjesme "Italija ljubavi moja" (Italia amore mio), za koju je riječi napisao i pjevao s još dvojicom, princ Emanuele Filiberto di Savoia, izazvalo prosvjede publike u dvorani i članova orkestra.

Na najavu voditeljice Antonelle Clerici da je glasovima publike među tri pjesme moguće pobjednice u finale ušla pjesma unuka posljednjeg talijanskog kralja, koju su pjevali Pupo, Emanuele Filiberto i Luca Canonici, članovi orkestra su počeli trgati notne papire i bacati ih na pozornicu dok je publika u dvorani zviždala i negodovala.

Glasovalo se SMS porukama i pjesma u kojoj je princ Emanuele Filiberto opisao kako je morao živjeti izvan Italije (muškarcima kraljevske obitelji bilo je ustavom zabranjeno dolaziti u Italiju), a koju neizmjerno voli, plasirala se na koncu na drugo mjesto.

"Najmlađi pobjednik najstarijeg festivala", prokomentirala je voditeljica Clerici pobjedu mladog Valerija Scana. Valerio je postao popularan u emisiji "Amici", privatne televizije Canale 5 iz sastava Mediaseta premijera Silvija Berlusconija. Treće mjesto osvojio je Marco Mengoni, ovogodišnji pobjednik tv emisije pjevačkih talenata "X-Factor" koja se prikazuje na javnoj televiziji RAI.

Polemike i zvižduci čuli su se i kada se počelo govoriti o politici. Jedan od najstarijih tv novinara i voditelja, koji je sada prešao s Canale 5 na RAI, Maurizio Costanzo, doveo je na festivalsku pozornicu troje radnika jednog od pogona tvornice Fiata, onoga u sicilijanskom mjestu Termini Imereseu koji će automobilska industrija zatvoriti od 2011., te se govorilo o nezaposlenima, krizi itd.

U dvorani je bio tajnik Demokratske stranke (PD) oporbenog lijevog centra, Pierluigi Bersani koji je iskoristio priliku da napadne vladu zbog zatvaranja tvornice i ekonomske politike. Odgovorio mu je ministar ekonomije Claudio Scajola, također prisutan u gledalištu. Postojala je opasnost da se festival kancone pretvori u još jedno političko prepucavanje kakva se viđaju svakodnevno u političkim emisijama na svim televizijama.

Inače, ovogodišnji jubilarni Sanremo imao je rekordnu gledanost na televiziji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije