Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA SAD-A

ISS ostaje u svemiru barem do 2024. godine

ISS
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
09.01.2014.
u 14:42

Međunarodna svemirska postaja ostat će u svemiru najmanje četiri godine duže nego što je trebala

Američka vlada odobrila je produljenje projekta Međunarodne svemirske postaje (ISS) za barem četiri godine, to jest barem do 2024. godine, izvijestila je NASA.

Američka svemirska agencija izrazila je nadu da će im se i partneri pridružiti u produljenoj misiji i tako omogućiti važna istraživanja.

Ova će odluka NASA-i omogućiti ostvarivanje više važnih ciljeva, kao što je obavljanje istraživanja potrebnih za slanje čovjeka na asteroid do 2025. i Mars do 2030. godine. Potez će također otvoriti mogućnost privatnih tvrtkama i istraživačima da profitiraju od državnih ulaganja u postaju.

Kako javlja Reuters, održavanje postaje koja leti oko 410 kilometara od Zemlje NASA-u na godinu stoji 3 milijarde dolara, a oko polovice tog iznosa odlazi na prijevoz ljudi i tereta.

>> Astronauti obavljaju drugu svemirsku šetnju na ISS-u

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije