Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nagrade arhitekata

I dvije zagrebačke kuće natječu se za titulu najljepšega godišnjeg ostvarenja

Kuća Zelenjak
04.03.2016.
u 14:11

Kuća u Ulici Zelenjak na broju 23 i Kuća 032 na adresi Pantovčak 265 nominirane su u kategoriji ‘‘Drago Galić’’ za stambenu arhitekturu

Udruženje hrvatskih arhitekata predstavilo je jučer nominacije za najbolja ostvarenja hrvatskih arhitekata u prošloj godini, među kojima se nalaze i dva novosagrađena objekta u Zagrebu.

Oba objekta kandidati su za nagradu ‘‘Drago Galić’’ za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture, a radi se o kući u Ulici Zelenjak 23 dvojca Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić te Kući 032 na adresi Pantovčak 265 Danijela Marasovića i Filipa Pochobradskog. Oba objekta temelje se na principima otvorenosti i funkcionalnosti, a oba arhitektonska dvojca posebnu su pažnju posvetila zelenilu oko zgrade, ističe se u obrazloženju.

Široke terase i prostrana dvorišta pokazuju tendencije u novogradnji u zagrebačkoj arhitekturi, u kojoj unatoč gusto sagrađenom stambenom tkivu u većini kvartova očito postoji čežnja za odmakom od ulice i povratka prirodnom okruženju.

Ostali objekti koji se nalaze u toj kategoriji su kuća za odmor na otoku Silbi, stambeno naselje po programu POS u Dubrovniku i Stone House u Lukovu Šugarju.

Na prijave za godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitekata pristiglo je ukupno 85 autorskih radova, od kojih se njih 15 natječe u četiri kategorije.

Komentara 4

DO
doktorica
14:24 04.03.2016.

to je kutija a ne kuća...

OK
okus
19:23 04.03.2016.

Da. Te skatulje si " remek" djelo...

Avatar ankabutorac
ankabutorac
09:48 05.03.2016.

Pa kaj je to kuca na gornjoj sliki? U tu kucu nebi smjestila niti krematorij.....grozno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije