Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka

Vlada odobrila Gradu kredit za energetsku obnovu 87 škola, vrtića, domova...

Osnovna skola Odra
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
09.01.2015.
u 08:45

U javnim objektima zamijenit će se stolarija, sustav grijanja i hlađenja te će se obnavljati fasade. Tako će iz lošeg energetskog razreda F prijeći u razred B

Vlada je jučer dala suglasnost Gradu za zaduženje kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak od 18 milijuna kuna za financiranje projekta energetske učinkovitosti ZagEE. Kredit je ugovoren na šest godina, uključujući godinu dana počeka i otplatu od pet godina (u deset polugodišnjih rata), uz fiksnu kamatnu stopu od tri posto godišnje.

ZagEE (Zagreb energetski efikasan grad) projekt je Ureda za energetiku, a kojim je planirano do travnja 2016. godine obnoviti 87 zgrada u gradskom vlasništvu, među kojima su škole, vrtići, objekti gradske uprave, domovi za starije i domovi zdravlja.

U njima će se zamijeniti stolarija, sustav grijanja i hlađenja te će se obnavljati fasade. Tako će iz lošeg energetskog razreda F prijeći u razred B, a uštedjet će se otprilike 32.000 megavatsati godišnje. Vrijednost projekta ZagEE je 1,8 milijuna eura, a ukupna planirana investicijska vrijednost radova 29,4 milijuna eura.

Povrat investicije očekuje se za oko 13 godina. ZagEE uključuje i uvođenje štedljive LED rasvjete u javnu rasvjetu. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
11:54 09.01.2015.

Bit će posla za rođake i kumove,a i netko u vladi će omastiti brk.

SU
SUBARU
11:23 09.01.2015.

Kumovi,rodijaci,zavičajci na posao,treba to podelati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije