Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTIRALI SU SLUČAJ

Vozačica je pala na pod, maloljetnice su je tukle. ZET: Napada je sve više, tražimo stroge sankcije

Zagreb: Stanje autobusnog voznog parka je izuzetno loše, Grad kupuje polovne autobuse po Njemačkoj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
17.01.2024.
u 16:47

Nažalost, fizički napadi na radnike ZET-a su u porastu, i od 7 počinjenih napada u prošloj godini, za njih 5 je podnesena kaznena prijava državnom odvjetništvu, a tijekom zadnjih 8 godina bilježimo ukupno 64 napada na vozače i 20 napada na kontrolorsko osoblje ZET-a, zaključuju u odgovoru na upit Večernjeg lista.

Maloljetne djevojčice napale su i ozljedile vozačicu ZET-ovog autobusa proteklog vikenda, a slučaj je šokirao metropolu jer, osim što su je napale dok je obavljala svoj posao djevojčice su, kako navodi sindikat, vozačicu cipelarile na podu te im ona nije uzvratila. O slučaju se sada, na upit Večernjeg lista, oglasio i ZET.

Potvrdili su da je do fizičkog napada na vozačicu autobusa linije 176 Zagreb (Črnomerec) - Gornja Bistra, došlo u nedjelju, 14. siječnja, oko 19 sati, na autobusnom stajalištu „Sljemenska“ u Gornjoj Bistri. Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici policije, a iz ZET-a ne žele slučaj detaljnije komentirati jer policija službenim putem pokreću daljnji postupak, a riječ je i o maloljetnim osobama.

– Uprava ZET-a najoštrije osuđuje napad na djelatnicu i poziva nadležne institucije da poduzmu sve da se ovakvi napadi najstrože sankcioniraju te da djeluju na način da se spriječe eventualni budući napadi. Nažalost, naši su radnici vrlo često žrtve verbalnog ili fizičkog nasilja, te ZET ima nultu stopu tolerancije prema bilo kakvom obliku nasilja–  rekao je Marko Bogdanović, predsjednik Uprave gradskog prijevoznika.

POVEZANI ČLANCI:

Iz gradske tvrtke podsjećaju da su nakon napada na prometne radnike početkom prošlog mjeseca, predstavnici sindikata, Uprave ZET-a i gradonačelnik Tomislav Tomašević pružili su podršku radnicima, te dogovorili korake ka postizanju sigurnijih uvjeta za rad prometnog i kontrolorskog osoblja, poput postavljanja video nadzora na sve terminale te pružanja pravne i psihološke pomoći radnicima koji su pretrpjeli napade.

Na inicijativu gradonačelnika Tomaševića, uslijedio je i sastanak u Ministarstvu pravosuđa i uprave, uz sudjelovanje ministra Davora Božinovića i ministra Ivana Malenice, na kojem je zatraženo da se napadi na radnike ZET-a i druge zaposlenike gradskih komunalnih poduzeća koji pružaju javnu uslugu, dok obavljaju svoju službenu dužnost, tretiraju kao kazneno djelo napada na službenu osobu. Dogovoreno je i da se uspostavi izravna komunikacija između policije i ZET-a, kako bi reakcija policije bila brza i učinkovita.

POVEZANI ČLANCI:

Nažalost, fizički napadi na radnike ZET-a su u porastu, i od 7 počinjenih napada u prošloj godini, za njih 5 je podnesena kaznena prijava državnom odvjetništvu, a tijekom zadnjih 8 godina bilježimo ukupno 64 napada na vozače i 20 napada na kontrolorsko osoblje ZET-a, zaključuju u odgovoru na upit Večernjeg lista.

VIDEO Unijeli prometni znak u ZET-ov autobus

Komentara 7

OL
olujasviholuja2
16:49 17.01.2024.

E kad se ovi zamusikani malo oslobode,bit će nasilja ko u prići

SL
slavenZadravec
18:41 17.01.2024.

Divlji zapad (Zagreba).

Avatar dr. Evil
dr. Evil
16:53 17.01.2024.

Na radnom mjestu netko dođe i mlati te a ti ne pružaš nikakav otpor?!? Vozačicu bi trebalo psihijatrijski pregledati da se utvrdi psihofizička procjena osobe koja svaki dan prevozi ljude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije