Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obnova mamutice

'Zašto prije nisam obnovio plato? Pa ubijte me, ali nisam'

mamutica (1)
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/9
Autor
Mateja Šobak/VLM
12.03.2013.
u 13:08

Tu, ma tu ne smije više biti nogometa, zapišite – objašnjavao je gradonačelnik pokazujući svojim pročelnicima prostor ispred Međunarodnog centra za usluge u kulturi – tu želim zelenila, terase, da bude uvijek i svima lijepo.

Prvi put od izgradnje prije čak četiri desetljeća sanirat će se plato najveće zgrade u Zagrebu, Mamutice, a radovi počinju za manje od tjedan dana. Istočni, zapadni i južni dio platoa obnovit će se po fazama, a prvi u sanaciju kreće istočni dio, već 18. ožujka.

– U 40 godina nitko ovdje ništa nije uložio, sve je dotrajalo i potrebno je uređenje. U rebalansu proračuna osigurat će se 20 milijuna kuna koliko je potrebno za sve tri faze uređenja, a zašto to prije nisam učinio – pa ubijte me, ali nisam – rekao je gradonačelnik Milan Bandić koji je sa suradnicima jutros došao obići dotrajali plato Mamutice te poslušati na koji će se način obnoviti.

Novi Bundek 

Kao glavni problemi platoa istaknuta je konstantna prisutnost vode koja dovodi do korozije i smanjenja nosivosti zbog čega će se ojačavati i grede te postaviti novi nosivi stupovi. Osim obnove platoa, najavljena je i obnova parka Travno, kao i parka Novi Zagreb u kojem će se, najavio je gradonačelnik, "nalaziti novi Bundek".

– I sam sam već u godinama kad mi je kretanje usporeno, a tako i brojnim građanima Travnog. Nije im lako doći do Bundeka, a kako smo nedavno sredili Lenucijev fitness park, sredit ćemo i ovaj. Bit će mjesta i za peseke – rekao je gradonačelnik te dodao da "jezik nema lopatu te bi zato bilo najbolje izaći i vidjeti na licu mjesta kako izgleda plato sada".

Na pitanja građana gradonačelnik je kratko odgovarao kako predstavljanje projekta uređenja platoa nije politički skup te da pitanja upute gradskim uredima.

– Tu, ma tu ne smije više biti nogometa, zapišite – objašnjavao je gradonačelnik pokazujući svojim pročelnicima prostor ispred Međunarodnog centra za usluge u kulturi – tu želim zelenila, terase, da bude uvijek i svima lijepo.

Komentara 5

AU
autoritet
13:15 12.03.2013.

Pred izbore se čovjek svačega sjeti...

DI
dimnajac
15:45 12.03.2013.

Zašto nisam prije obnovio plato? 1. vi ionako niste moji birači, vi živite u Novom Zagrebu, a ne u Sesvetama, Ivanjoj Reci, Resniku, Žitnjaku (da parafraziram svojega kolegu iz Splita: vi ste urbani Jugo...) 2. nisam našao jarane da to po 100 puta većoj cijeni naprave (bili su zauzeti Cvjetnim trgom i fontanama) 3. nisu bili izbori...

ZA
Zagizg
17:38 12.03.2013.

Zasto je fontana kod s. knjiznce imala prednost nad ovim potrebnijim zahvatom? neoprostivo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije