Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'otpad svesti na minimum'

Zagrebački SDP traži izvještaj o energani: Tomašević ima 120 dana

sdp
26.02.2024.
u 14:19

Zagrebački SDP uputio je na dnevni red sjednice Gradske skupštine zaključak kojim žele zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića obvezati da u roku 120 dana izvijesti o poduzetim aktivnostima za izgradnju energane, rečeno je na konferenciji za novinare u ponedjeljak

Urbana park šuma s brojnim sadržajima, posebice za mališane, djecu s teškoćama u razvoju i žene, uredit će se na 13 hektara površine na istočnome dijelu Bundeka, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare Gradske organizacije SDP-a. Projekt je, kako su napomenuli, inicirao stranački Forum mladih Novi Zagreb istok, a potreban novac, 70.000 eura, osiguran je u gradskome proračunu.

Realizacija će pak početi na Međunarodni dan žena, a datum, kazala je Davorka Moslavac Forjan, zastupnica u zagrebačkoj Skupštini, nije odabran slučajno. – Naša je ideja da park šuma na Bundeku bude sigurno mjesto za žene te ćemo u izradi projektnog plana inzistirati na elementima kao što su osvjetljenje, kamera, sigurnosni izlazi. Nudit će i sadržaje koji će privući i djevojčice i žene svih generacija da se ondje okupljaju, rekreiraju ili šeću bez straha za vlastitu sigurnost – objasnila je SDP-ova skupštinarka.

Najavila je i kako će klub te stranke u gradskome parlamentu zatražiti izvještaj o analizi javnog prijevoza i opreme na javnim prostorima, na što su ih potaknuli i sve učestaliji napadi u ZET-ovim tramvajima i autobusima, prvenstveno na žene i strane radnike

VEZANI ČLANCI:

Na dnevnom redu sjednice Skupštine, koja je zakazana za četvrtak, naći će se i SDP-ov prijedlog zaključka o projektu energane, koja bi, prema njihovu mišljenju, trebala biti dio cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u metropoli.

– Zaključkom ćemo obavezati gradonačelnika Tomislava Tomaševića da u roku od 120 dana od njegova prihvaćanja izvijesti Skupštinu o poduzetim aktivnostima oko realizacije projekta energane – istaknula je Tanja Sokolić, predsjednica Kluba zastupnika SDP-a u zagrebačkom parlamentu.  Izgradnjom energane, dodala je, ostatak smeća iz budućega Centra za gospodarenje otpadom u Resniku iskoristio bi se za proizvodnju toplinske energije, a time bi se udio materijala koji treba odložiti na deponij sveo na minimum.

V.d. predsjednika zagrebačkog SDP-a Branko Kolarić kazao je da će SDP inzistirati na tom rješenju. Dodao je kako su podržali prijedlog sažetka studije izvodljivosti za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom u Resniku iz političkih razloga, želeći poslati poruku da se zalažu za cjelokupno i cjelovito gospodarenje otpadom, odnosno da rješavanje problema Jakuševca krene što prije. 

Kolarić je istaknuo i kako je zagrebački SDP bio glavni motor uspješnog prosvjeda na Markovu trgu prošle subote, s više od 500 zagrebačkih SDP-ovaca, te zaključio da se SDP u Zagrebu budi. 

VIDEO: Sudar tramvaja u Zagrebu, jedan izletio iz tračnica: 'Koja katastrofa, jedva se mičemo u koloni'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije