Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upijaju iskustva

Zagrebački model parkiranja i prijevoza želi imati i Priština

parking
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
26.08.2015.
u 14:17

Uz Prištinu, već su interes za zagrebačka iskustva pokazali u Moskvi, Rimu, Novom Sadu i Beogradu

Delegacija Prištine na čelu s gradonačelnikom Shpendom Ahmetijem sastala se jučer u palači Dverce s gradonačelnikom Milanom Bandićem, a jedna od tema bio je zagrebački promet u mirovanju i javni prijevoz koji bi željeli implementirati u Prištini.

– Delegacija će u sklopu dvodnevnog boravka u Zagrebu održati sastanke s predstavnicima Grada i Holdinga, a obići će i Pametnu sobu Grada Zagreba, gdje će se upoznati s besplatnom web-aplikacijom MojZagreb koja Zagrepčanima omogućuje jednostavnu internetsku prijavu nepravilnosti i komunalnih problema u gradu te primanje povratnih informacija o njihovoj sanaciji.

Gosti će također razgledati zgradu Hitne pomoći u Heinzelovoj ulici i Arenu Zagreb – objavili su iz Ureda gradonačelnika. Interes da promet u mirovanju riješi po uzoru na Zagreb već je iskazala Moskva.
Osim za uređenje prometa, interes o iskustvima za osnivanje holdinga komunalnih tvrtki lani je pokazao grad Rim, a nedavno su se u goste Zagrebačkom holdingu najavili i predstavnici Novog Sada. Zagrebačka iskustva osnivanja Holdinga zanimaju i Beograd.

Komentara 5

HE
herojulice
16:28 26.08.2015.

A kada će se parkirna mjesta malo proširiti a ne iscrtavati po zakonu iz šezdesetih. Možda griješim ali automobili su malo narasli od tada pa imamo problema sa izlaskom i ulaskom u vozila i oštećenjima istih.

ZA
zambezi
17:29 26.08.2015.

Kada ce prestati naplata tih parkiralista koja su sagradjena sezdesetih ,a i ranije,pa se mudre glave pod izlikom smanjenja zagađenja centra grada,uvela naplata. Tako sad centar grada Jarun,Novi Zagreb..

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
20:59 27.08.2015.

Danas Priština, sutra Tirana!! Ha, ha, ha, ha!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije