Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAŠNE POSLJEDICE NEVREMENA

FOTO Zagreb kao ratna zona: Pogledajte kako grad izgleda dan poslije nezapamćene oluje

Jutro nakon nevremena: Pune ruke posla za vatrogasce u Utrinama
Foto: Dario Topić
1/50
20.07.2023.
u 08:19

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je jučer oko 1000 poziva

Vrlo jako nevrijeme zahvatilo je jučer poslijepodne područje više županija. Tijekom nevremena i zbog pada stabala smrtno su stradale tri osobe, više osoba je ozlijeđeno, a nastala je i velika materijalna šteta. Nevrijeme je odnijelo dva života u Zagrebu i jedan u općini Cernik u Brodsko-posavskoj županiji.

Brojne službe bile su jučer na terenu, no posljedice oluje i dalje su vidljive na zagrebačkim ulicama. Jutros se tako u glavnom gradu mogu vidjeti brojna srušena stabla, od kojih su mnoga pala na parkirane automobile. 

GALERIJA Zagreb: Posljedice oluje i dalje vidljive na ulicama

Jutro nakon nevremena: Pune ruke posla za vatrogasce u Utrinama
1/50

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je jučer oko 1000 poziva. Prema informacijama Ravnateljstva civilne zaštite od 19.30 sati, na području Zagreba i Zagrebačke županije bilo je preko 1300 intervencija žurnih i komunalnih službi.

U Zagrebu su smrtno stradale dvije osobe. Policijska uprava zagrebačka navodi kako su, zbog pada stabala, život izgubili 50-godišnji pješak u Ulici Svetog Mateja i 48-godišnji vozač osobnog automobila na Slavonskoj aveniji. Muškarac (36) teško je ozlijeđen uslijed pada građevinskog krana, a ozlijeđeno je i više desetaka osoba. Također, jedna je osoba ozlijeđena na području Rugvice. 

VEZANI ČLANCI:

Tijek događaja i najnovije informacije možete pratiti OVDJE

VIDEO Poplavila Ilica, građani se sakrivaju u tramvajima

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar R2D2
R2D2
08:34 20.07.2023.

Zagreb je grdo potarašilo, no nije ni Slavonija prošla ništa bolje, možete valjda i njima posvetiti koji tekst?

LA
larala
08:37 20.07.2023.

Nažalost, ovo nevrijeme je samo pokazalo koliko su Zagreb i cijela Hrvatska zapušteni. Niti jedno zdravo stablo, sa zdravim korijenom nije palo a, to što se drveće u Gradu ne održava i što genijalci misle da stablu korijenje može rasti u betonu je drugi par rukava. Poginule ljude nažalost ne možemo vratiti ali, nadam se da će odgovorni bar naučiti nešto iz ovog kako se isto ne bi ponovilo i da će se napokon ostaviti politikantstva i primiti posla. Poginuli neka počivaju u miru i iskrena sućut njihovim obiteljima.

Avatar marela
marela
08:35 20.07.2023.

Sustav upozorenja je bio kamilica. Nisu svi na internetu. Trebalo je zvukom sirena oglasiti opcu opasnost i iz svih medija odaslati upozorenja da se radi o velikoj opasnosti po živote i imovinu.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije