Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova mjesta za djecu

Zagreb dobio četvrti korporativni vrtić - PBZ otvorio Čigru

vrtic
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/5
12.09.2012.
u 12:13

U Zagrebu je kroz predškolsku skrb u korporativnim vrtićima zbrinuto 331 dijete koje je raspoređeno u 18 odgojno-obrazovnih skupina, s kojima radi 65 zaposlenika

Vrtić udaljen samo dvadeset metara od radnog mjesta, pod okriljem kompanije, rijetka je privilegija zaposlenog roditelja i njegova predškolskog djeteta na našim prostorima, iako su gotovo uobičajeni u razvijenom svijetu. Smještaj djece u korporativne vrtiće kao poseban oblik pogodnosti za svoje radnike omogućile su samo četiri kompanije u Hrvatskoj - Vipnet, Hypo banka, Ericsson Nikola Tesla i Privredna banka Zagreb.

Cijena smještaja (od 400 do 1300 kuna) kako i odgojni program u domaćim korporativnim vrtićima je različiti, a zajednički je nazivnik - manje djece u grupama, više odgojiteljica nego u javnim vrtićima, raznovrsniji edukativni program te ono što je posebice zaposlenicima bitno - dijete je smješteno u neposrednoj blizini roditelja, koji u vrtić može doći kad god želi. Sve su to razlozi zbog kojih je i Amer Zulić, zaposlenik PBZ-a, svoju Laru iz javnog zagrebačkog vrtića premjestio u korporativni.

– Osim što djeca imaju bolji standard i brigu, važna mi je blizina djeteta uz radno mjesto, što mi štedi vrijeme odlaska i dolaska na posao – ocijenio je Zulić PBZ-ov vrtić koji od jučer na 500 četvornih metara zbrinjava 60 djece uz pomoć deset djelatnika.

Prvi korporativni vrtić otvorio Vipnet

Vipnet se može pohvaliti prvim korporativnim vrtićem u Hrvatskoj, a stalne ankete među njihovim zaposlenicima pokazuju kako je to bio pravi hit u podizanju zadovoljstva unutar radne sredine.

- Da bismo imali motivirane i zadovoljne zaposlenike najvažnije im je ponuditi pogodnosti koje su njima važne. Za otvaranje korporativnog vrtića ključna je bila volja. S obzirom da u Vipnetu imamo mladu dobnu skupinu, vrtić je zaposlenicima bio jedan od prioriteta. Uz ostale pogodnosti, vrtić je samo još element kojim želimo pokazati da brinemo za svoje ljude, motiviramo ih poticajnom radnom okolinom, a to ih u konačnici i čini zadovoljnim zaposlenicima, ocjenjuje Alis Kaznačić, rukovoditelj upravljanja ljudskim potencijalima Vipneta koja poručuje kako je upravo pogodnost smještaja djece u ovakav vid vrtića neke djelatnike upravo dovela u Vipnet kao novo radno okružje.

Vipnetov vrtić zbrinjava 80 djece na 1122 m², uz tim od 17 djelatnika. Program vrtića obuhvaća glazbenu, dramsku, folklornu, ekološku radionicu, tu je i baby gym, ali i sportski program za mališane, kao i dijagnostika za djecu s teškoćama u razvoju. Zadovoljstvo korporativnim vrtićem Vipneta ne skriva ni Krunoslav Kedmenec koji svako jutro na posao kreće s dvojicom sinova - Filipom (4,5) i Luciom (2).

- Osim mene u Vipnetu je zaposlena i moja supruga, a na radno mjesto, samo nekoliko metara dalje dovodim i svoje sinove u vrtić. Ta blizina je najveća prednost vrtića - priznaje Kedmenec.

Po djetetu 1.600 kuna subvencije

Hypo banka je za djecu svojih zaposlenika korporativni vrtić otvorila 2007. godine s kapacitetom zbrinjavanja 60 djece u tri odgojne skupine. Ericsson Nikola Tesla uz pomoć zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje prije šest godina osigurao je predškolsku skrb za djecu svojih zaposlenika u neposrednoj blizini kompanije u sklopu gradskog vrtića.

Inače, svi korporativni vrtići subvencioniraju se u iznosu od 1600 kuna po djetetu iz zagrebačkog proračuna od ove godine, a troškove režija, najma prostora te plaća zaposlenika dijelom pokrivaju kompanije.

Komentara 3

ME
melkior007
13:22 12.09.2012.

Što je slijedeće.Osnivanje staračkih domova za umirovljene radnike PBZ d.d. u blizini Radničke ceste. Neka budu u blizini, kad ih se treba nešto stručno pitati, budući da brojni mladi menađeri u PBZ d.d. samo znaju nositi skupa odijela i izgledati arogantno.

MA
MaSpa
15:14 12.09.2012.

Tako se može ostati duže na poslu bez straha da će tete nakon 5 otići doma.. A kao sve u korist radnika :) LMAO

VL
VLKK
11:52 13.09.2012.

Samo da ispravim. Lucija je mala slatka curica... A onima koji su napisali ili će napisati zlurade komentare zbog nestrenog imena "korporativni vrtić" mogu samo, iz prve ruke, reći da u korporativnom vrtiću djeca ne nose uniforme kompanije, ne igrajuu se telefonima, ne gledaju reklame, ne pjevaju pjesmice iz reklama. To smo mi radili prije 30tak godina, samo tada nije bila "kompanija", nego Tito i Partija. :-) Vrtić ko i svaki drugi. Radnim vremenom prilagođen roditeljima (u 3 godine samo sam jedan jedini put pokupio maloga iza 6. Radimo do 5). Predivna atmosfera među klincima, fenomenalne tete, odlična ravnateljica. Tata Krunoslav :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije