Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večeras u 21 sat

Uz taktove Gotovčeve opere Ero s onoga svijeta plesat će vodoskoci na fontanama

19.05.2017.
u 16:58

Dizajner i scenograf Ivo Knezović osmislio je novi svjetlosno-glazbeni program, koji počinje u 21 sat

“Zaplesat” će večeras u 21 sat vodoskoci fontana na Sveučilišnoj livadi na taktove Jelačić-marša Johanna Straussa i Završnog kola iz opere Ero s onoga svijeta Jakova Gotovca u izvedbi Zagrebačke filharmonije. Bit će podloga za novi svjetlosno-glazbeni program.

Kulminacija vrtnjom

Cilj je, kaže pročelnik Ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, Zagreb promovirati po uzoru na europske metropole – Rim, Budimpeštu, Prag i Barcelonu. Show je provjeren već protekli vikend i nastavljat će se svaki vikend (petak, subota i nedjelja) počevši od 21 sat i ponavljat će se svaki puni sat.

– Radi se o 15-minutnom programu u suradnji s Vodotehnikom. Sada se program aktivira pritiskom na gumb – kaže Ivo Knezović, dizajner i scenograf koji je idejno osmislio cijeli program. Tako će u prvoj skladbi skokovi vode biti suptilniji, tvoreći vodene plohe, a u drugoj skladbi skokovi vode kulminirat će vrtnjom.

Umjesto baletana – voda

Glazbena podloga odabrana je, kaže Lovrić, uz konzultacije sa stručnjacima s Muzičke akademije, a Ivo Knezović, koji je iskustvo stekao i kao televizijski scenograf, scenograf glazbenih spotova i rock koncerata te kazališni scenograf, potrudio se da tehničke mogućnosti fontana prilagodi onome što je zamislio.

– Nastojao sam cijelu priču što bolje dramaturški obraditi. Jedina je razlika što ispred mene nisu bili baletani nego voda – kaže Knezović i dodaje da će danas “plesati” svih pet fontana.

Komentara 5

Avatar Dameanu
Dameanu
17:31 19.05.2017.

aaa izbori..

HE
herojulice
18:25 19.05.2017.

Auuuuu gdje smo mi od Beča, Barcelone i sve zahvaljujući našem gradonačelniku.

ŽO
žoržet
09:38 20.05.2017.

al ga se perfidno krši izborna šutnja, a u ovom slučaju i troše gradski novci na osobnu promociju kandidata - a dip šuti li ga šuti, tako da se pitaš treba li uopće postojati kao nekakav regulator pravila 'festivala demokracije'. ono što pak još više ispunjava jezom, jest svakako i to što će danas na čelu markićkina tzv. hoda za život marširati i neki drugi djelatni političari, pripadnici klerokonzervativne elitističke organizacije što zemlje tzv. uspravnice već ozbiljno zavija u crno, zatirući građanske slobode i sekularnost države - a ta njihova prisutnost među onima koji pod krinkom zaštite života nastoje ukinuti pravo na izbor drugima i drugačijima svakako jest i kampanja i kršenje predizborne šutnje, i to puno, puno šire od političkih okvira...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije