Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Uz taktove Gotovčeve opere Ero s onoga svijeta plesat će vodoskoci na fontanama

Dizajner i scenograf Ivo Knezović osmislio je novi svjetlosno-glazbeni program, koji počinje u 21 sat
19. svibnja 2017. u 16:58 5 komentara 1387 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

“Zaplesat” će večeras u 21 sat vodoskoci fontana na Sveučilišnoj livadi na taktove Jelačić-marša Johanna Straussa i Završnog kola iz opere Ero s onoga svijeta Jakova Gotovca u izvedbi Zagrebačke filharmonije. Bit će podloga za novi svjetlosno-glazbeni program.

31.03.2016., Zagreb - Nagradjene makete za spomenik dr. Franji Tudjmanu, koje bi se trebale izvesti u Parku dr. Franje Tudjmana. Autor makete Kuzma Kovacic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL Ideja Milana Bandića Tuđmanov kip stajat će uz fontane. I radit će ga Kuzma Kovačić

Kulminacija vrtnjom

Cilj je, kaže pročelnik Ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, Zagreb promovirati po uzoru na europske metropole – Rim, Budimpeštu, Prag i Barcelonu. Show je provjeren već protekli vikend i nastavljat će se svaki vikend (petak, subota i nedjelja) počevši od 21 sat i ponavljat će se svaki puni sat.

– Radi se o 15-minutnom programu u suradnji s Vodotehnikom. Sada se program aktivira pritiskom na gumb – kaže Ivo Knezović, dizajner i scenograf koji je idejno osmislio cijeli program. Tako će u prvoj skladbi skokovi vode biti suptilniji, tvoreći vodene plohe, a u drugoj skladbi skokovi vode kulminirat će vrtnjom.

Umjesto baletana – voda

Glazbena podloga odabrana je, kaže Lovrić, uz konzultacije sa stručnjacima s Muzičke akademije, a Ivo Knezović, koji je iskustvo stekao i kao televizijski scenograf, scenograf glazbenih spotova i rock koncerata te kazališni scenograf, potrudio se da tehničke mogućnosti fontana prilagodi onome što je zamislio.

– Nastojao sam cijelu priču što bolje dramaturški obraditi. Jedina je razlika što ispred mene nisu bili baletani nego voda – kaže Knezović i dodaje da će danas “plesati” svih pet fontana.

07.09.2016., Zagreb - Zagrebacki gradonacelnik Milan Bandic svecano je otvorio zagrebacke fontane. U glazbenom dijelu programa nastupili su Prljavo kazaliste, Ivana Kindl, te orkestar i solisti Kazalista Komedija pod ravnanjem Kresimira Batinica: Renata S Odabrali čitatelji Najljepše su fontane ispred NSK, pobijedile s 30% glasova Fontane Spomen na šeika Katarski simboli na Bandićevim fontana: Zagreb prvi europski grad koji je proslavio Nacionalni dan Katara 16.09.2015., Zagreb - Pametna klupa inovatora Ivana Mrvosa izlozena je u sklopu Ekotehno sajma na Zagrebackom velesajmu. Na pametnoj klupi mogu se puniti mobiteli i tableti, a napaja se putem solarnih ploca te nocu svijetli. Photo: Davor Puklavec/PIXSEL Ne pašu u okolinu Umjesto “baroknih”, kod Bandićevih fontana treba postaviti pametne klupe
 • Avatar Dameanu
  Dameanu:

  aaa izbori..

 • žoržet:

  al ga se perfidno krši izborna šutnja, a u ovom slučaju i troše gradski novci na osobnu promociju kandidata - a dip šuti li ga šuti, tako da se pitaš treba li uopće postojati kao nekakav regulator pravila 'festivala demokracije'. ... prikaži još! ono što pak još više ispunjava jezom, jest svakako i to što će danas na čelu markićkina tzv. hoda za život marširati i neki drugi djelatni političari, pripadnici klerokonzervativne elitističke organizacije što zemlje tzv. uspravnice već ozbiljno zavija u crno, zatirući građanske slobode i sekularnost države - a ta njihova prisutnost među onima koji pod krinkom zaštite života nastoje ukinuti pravo na izbor drugima i drugačijima svakako jest i kampanja i kršenje predizborne šutnje, i to puno, puno šire od političkih okvira...

 • herojulice:

  Auuuuu gdje smo mi od Beča, Barcelone i sve zahvaljujući našem gradonačelniku.