Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odabrali čitatelji

Najljepše su fontane ispred NSK, pobijedile s 30% glasova

07.09.2016., Zagreb - Zagrebacki gradonacelnik Milan Bandic svecano je otvorio zagrebacke fontane. U glazbenom dijelu programa nastupili su Prljavo kazaliste, Ivana Kindl, te orkestar i solisti Kazalista Komedija pod ravnanjem Kresimira Batinica: Renata S
05.10.2016.
u 08:06

Na drugom je mjestu “Zdenac mladosti” Tomislava Ostoje, dok je treća fontana Hermana Bolléa na Zrinjevcu, koja se popularno naziva “gljivom”

“Bandićeve” fontane najljepše su u Zagrebu.

Smatraju tako Večernjakovi čitatelji koji su prošlog tjedna glasali za jednu od deset ponuđenih fontana. Na popisu su bili i Manduševac, fontana na Trgu kralja Tomislava, “Zdenac mladosti” na križanju Selske i Zagorske, “Dječak” na Svačićevu trgu, “Bogorodica s četiri anđela” na Kaptolu, “Ribar” na Jezuitskom trgu, dvije fontane Mihajla Kranjca ispred HNB-a te “gljiva” na Zrinjevcu.

Bile su na meti, a sad...

A fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice, autorice Helene Paver Njirić, pobijedile su s 29,39 posto glasova. Na drugom je mjestu “Zdenac mladosti” Tomislava Ostoje, dok je treća fontana Hermana Bolléa na Zrinjevcu, koja se popularno naziva “gljivom”.

Izbor je neke potaknuo na negativne komentare, iako je, svjedoče i rezultati glasanja, većina dobro prihvatila fontane koje mnogi zovu “Bandićevima”. Nerijetki oko fontana ispred Nacionalne sveučilišne knjižnice provode svoje slobodno vrijeme, neki se i kupaju, mnogi šeću svoje kućne ljubimce, a često se može uživati i u hologramima koje one projiciraju.

Najkompleksniji projekt

Činjenica je, usto, a potvrdit će je i mnogi stručnjaci, da ne postoji kompleksniji projekt u novijoj povijesti grada. Druga je pak da se Zagrepčani jednostavno – vole buniti. Smetale su im i ove fontane. A sada su, eto, najljepše. •

Komentara 1

DU
Deleted user
16:02 05.10.2016.

To nisu fontane nego betonske rupe s cijevima iz kojih šiklja voda. Taj prostor se mogao iskoristiti tako da se napravi jedna prava okrugla fintana po uzoru na onu na Tomislavcu, a okolni prostor urediti kao park i dječjim igralištemm u koji bi rado dolazili roditelji s djecom, s klupama za studente iz obližnje sveučilišne biblioteke, mladi zaljubljeni parovi i svi oni koji bi htjeli na zelenoj travi odležati, sjediti, odigrati badminton, malu odbojku i slično. Ovako taj dio grada "lijepo" izgleda samo u večernjim satima ako su upaljena svijetla na tim "vodoskocima". Ružno u svakom slučaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije