Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spomen na šeika

Katarski simboli na Bandićevim fontana: Zagreb prvi europski grad koji je proslavio Nacionalni dan Katara

Fontane
18.12.2016.
u 13:10

Spomen je to na 1878. godinu, kada je šeik Jassim bin Mohammed Al Thani okupio plemena poluotoka u jedinstvenu zajednicu i stvorio državu Katar

Grad Zagreb se projiciranjem katarskih nacionalnih simbola na svojim popularnim fontanama kod Nacionalne sveučilišne knjiznice pridružio proslavi Nacionalnog dana prijateljske i bogate arapske zaljevske države Katar, koji se obilježava danas 18. prosinca.

Spomen je to na 1878. godinu, kada je šeik Jassim bin Mohammed Al Thani okupio plemena poluotoka u jedinstvenu zajednicu i stvorio državu Katar. Ovim činom je grad Zagreb postao prvi europski grad koji je na tako spektakularan način proslavio Nacionalni dan te zaljevske države, a neslužbeno doznajemo da time otvara praksu obilježavanja i nacionalnih praznika drugih drzava, koje imaju svoja veleposlanstva u Zagrebu.

Inače, zahvaljujući velikim nalazištima nafte i plina ova pustinjska država je postala jedna od najbogatijih država svijeta, koja nameće trendove u investicijama, razvoju tehnologije, obrazovanju... Ima iznimno prijateljske odnose s Hrvatskom, a katarski emir, koji našu zemlju smatra idealnom za odmor, zainteresiran je i za ulaganja u Hrvatsku.

Ključne riječi

Komentara 8

ME
Menjik
13:29 18.12.2016.

Svaka vam cast, velicate zemlju koja sufinancira teroriste.

ST
Stipan
14:52 18.12.2016.

Bože oprosti im , jer nezraje što čine .

ZA
zagi177
23:45 18.12.2016.

pa to Banda voli, on prepoznaje sebi slicne, naposlijetku svi bliski suradnici mu nisu katolici vec ljudi drugih vjera, svaka njima cast, ali nije logicno da su svi prvi suradnici manjine ili po vjeroispovjesti ili po nacionalnosti, jer to nije reprezentativni uzorak stanovnika Zagreba, no imamo to što smo odabrali ... umjesto vlasti vecine uz priznavanje prava i ostalog manjinama, mi imamo obrnuto u Zg, vlast manjine i ne priznavanje prava vecini ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije