Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi put

Unikatni predmeti korisnika Centra za rehabilitaciju Zagreb na Ambienti

Centar za rehabilitaciju Ambienta
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/8
12.10.2018.
u 15:35

Cilj je zagovarati ideju socijalnog poduzetništva kroz likovnost i dizajn u radu s osobama s intelektualnim teškoćama te prezentirati njihov talenat

Unikatni uporabni predmeti poput dekorativnih jastuka, posteljine, lampi, keramičkih ukrasa i zdjela, sve nastalo kao rezultat ideje i truda odraslih osoba s intelektualnim teškoćama, prvi se puta mogu razgledati na Ambienti, 45. međunarodnom salonu namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije koja se do sutra održava na Velesajmu. Riječ je o radu korisnika Centra za rehabilitaciju Zagreb sa sjedištem u Orlovcu gdje je lani otvorena i Umjetnička galerija u kojoj oni mogu prezentirati svoje radove.

–  No prvi se puta predstavljamo na ovako visoko rangiranoj dizajnerskoj manifestaciji te smo prvi koji uopće sudjeluju na ovakav način na Ambienti – objasnila je Blanka Stančić Puhak, magistra umjetnosti i likovna terapeutkinja koja je idejni inicijator i realizator ovog koncepta uz dizajnericu Viktoriju Kostelac Brletić. Cilj im je zagovarati ideju socijalnog poduzetništva kroz likovnost i dizajn u radu s osobama s intelektualnim teškoćama te prezentirati njihov talenat. Korisnici su, naime, uključeni u cijeli proces rada, od samog idejnog začetka, odnosno crteža do finalnog proizvoda.

– Želja nam je pronaći svoje mjesto na tržištu koja bi unaprijedili samu proizvodnju, te na taj način osigurali korisnicima izvor prihoda – poručili su.

Centar za rehabilitaciju Ambienta
1/5

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije