Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali župan Luka Jurković o nasilju u školama

UNICEF-ova akcija pomaže

28.09.2005.
u 01:15

U mojoj školi ima šikaniranja učenika, ali jako malo. Uglavnom se to događa među učenicima starijih razreda, pa mi se nitko od kolega iz škole nije obratio za pomoć. Uključeni smo u UNICEF-ovu akciju Stop nasilju među djecom i mislim da je to dosta utjecalo na ponašanje učenika u mojoj školi kaže Luka Jurković, mali župan grada Zagreba izabran u sklopu TV igre Učilica. On i 21 mali župan ostalih hrvatskih županija sudjelovat će na prvoj svečanoj i radnoj sjednici Dječjeg sabora znanja koja će se održati 1. listopada u Maloj vijećnici Hrvatskog sabora.

Danas će 11-godišnji Luka o svemu što tišti osnovnoškolce razgovarati i s gradonačelnikom Milanom Bandićem. Kolege mi se uglavnom žale na profesore i na prevelike zadaće. Uz pomoć psihologinje i razrednice pokrenuo sam inicijativu za prilagođavanje škola invalidima, uređivanje i opremanje školskih i dječjih igrališta te humanitarnu akciju prikupljanja igračaka i knjiga za učenike slabijeg imovnog stanja kaže Luka, odličan učenik 6. razreda OŠ Ivana Gundulića.

Kad naraste, htio bi biti odvjetnik, tako da već sada puno uči kako bi se upisao u Klasičnu gimnaziju, a nakon toga na Pravni fakultet. Župan je postao jer je u "Učilici" skupio najviše bodova vlastitim znanjem i podrškom prijatelja koji su također odgovarali na pitanja i svoje bodove pribrajali Lukinim.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije