Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavak bizarne priče

Ulica u Kustošiji ne može legalno na vodovod jer je preuska?

Zagreb: Tema problema priključivanja na vodovodnu mrežu
Josip Regovic/PIXSELL
01.08.2023.
u 07:00

Nema tehničkih mogućnosti za gradnju cjevovoda na toj adresi, kažu u ViO-u, a stanari se pitaju kako može plin i telefon, a voda ne

Prometnica je preuska pa se u odvojku Ulice sv. Nikole Tavelića ne može sagraditi i održavati javni vodoopskrbni cjevovod, odgovorili su nam iz Vodoopskrbe i odvodnje na prošlotjedni upit o slučaju na zagrebačkoj Kustošiji. Kako smo nedavno pisali, u spomenutoj je ulici u tijeku izvođenje radova na rekonstrukciji cjevovoda. To nam je dojavio Dalibor Jelavić jer njegova i sve ostale kuće od broja 45 do 49a nisu uključene u projekt, stoga i dalje ostaju bez valjanog priključka na vodovod.

– Puno je slučajeva kao što je naš u Kustošiji, u ViO-u su toga svjesni i bila bi prava šteta da se ne iskoristi prilika da, kada se već kopa, obuhvate i nas, a ne da se za nekoliko godina sjete da bi mogli kopati pa se troše dodatna sredstva i vrijeme. Suludo mi je i što je netko uopće naručio projekt koji ne obuhvaća sve kuće u ulici – ispričao nam je Jelavić pa dodao i kako je paradoksalno to što im nadležna tijela neprestano govore da je nemoguće da se nešto napravi jer je riječ o, uvjetno rečeno, ilegalnom priključivanju na mrežu, a opet im preko te iste mreže naplaćuju vodu.


>>VEZANI ČLANCI: 


ViO nam je potvrdio kako se radi i u Putu Marjana Matkovića, Sukovoj te Tršćanskoj, a ukupna duljina planiranog cjevovoda iznosi 773,8 metara. – Projektom je obuhvaćena i rekonstrukcija 91 kućnog priključka. Realizacijom navedenog omogućit će se funkcionalna i sigurna opskrba vode za ljudsku potrošnju i protupožarna zaštita na tom području – dodali su iz Holdingove podružnice.

Iako su objasnili kako u spomenutom odvojku zbog vrlo uskog koridora trenutno nema tehničkih mogućnosti za gradnju i održavanje vodoopskrbnog cjevovoda, napominju da će za stanare pronaći tehničko rješenje u najkraćem mogućem roku. Jelavić nam je potvrdio da su i njemu dali slično obrazloženje.

– To je sramotna neistina jer u našoj ulici postoji i plin i telefon i nadležne službe sve održavaju bez problema, kao i Elektra, koja je mijenjala drveni rasvjetni stup u našoj ulici, a ViO, eto, nema mogućnosti održavanja javnog cjevovoda – zaključio je ogorčeno naš sugovornik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije