Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMAJU IZBORA

Trnsko: Dajte nam mjesta za parkiranje pa onda po kvartu pišite kazne

Maja Vnučec dobila je kaznu za nepropisno parkiranje
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/4
13.02.2019.
u 08:24

Glavna je cesta nedavno postala jednosmjerna, što je olakšalo situaciju, ali problem ostaje

Kazne od 300 kuna posljednjih dana ispod brisača na automobilima dočekuju stanovnike Trnskog, koji zbog nedostatka parkirnih mjesta svoja vozila ostavljaju na nogostupima ispred ulaza u zgrade. Svjesni su, kažu, da na površinama namijenjenima pješacima ne smiju parkirati, ali budući da drugoga rješenja nemaju, to im je praksa već godinama. No, sad su im počele stizati “čestitke”, ogorčena je Maja Vnučec, koja je također dobila globu za nepropisno parkiranje.

Ne stane ni bicikl

– Moja zgrada ima parkiralište, ali je ono uvijek popunjeno jer ga koriste i stanari susjednih. Kad sam došla s posla, jednostavno nisam imala gdje drugdje stati nego na rub nogostupa. Kazna bi bila sasvim opravdana da je parkirna struktura naselja riješena, ali ovako... Trnsko je navečer toliko zakrčeno da nema mjesta ni za ostaviti bicikl – kaže M. Vnučec.

Problemom nedostatka parkirališnih mjesta, dodaje, nitko se nije ozbiljnije pozabavio, ali ih se sad odjednom kažnjava. Kako bi dobila odgovor na pitanje zašto, zvala je Gradski ured za promet, gdje su joj rekli da kontaktira s Mjesnim odborom te da bi se neko rješenje za parkiralište trebalo naći jer zelenih površina u kvartu ima dovoljno. I poslušala je. “Budući da je ovakva situacija naprosto neodrživa, lijepo Vas molim informaciju gdje da se parkiramo”, napisala je Mjesnom odboru, no odgovor nije dobila. Kontaktirala je i s Prometnim redarstvom, gdje su joj, ističe, rekli kako godinama nisu posjećivali njezin kvart, ali su sada dobili nalog da ga češće “češljaju” iako su svjesni problema s nedostatkom parkirališne infrastrukture.

Njezini su susjedi također ogorčeni zbog kaotičnoga stanja te se u Facebook grupi “Ekipa iz Trnskog” žale na kazne i postavljaju fotografije “čestitki sa šoferšajbi”, a čak se i međusobno upozoravaju gdje se trenutačno nalaze prometni redari. U jednome od postova napominje se i kako je prije nekoliko godina bilo predloženo da se promet u Trnskom regulira tako da sve ulice budu jednosmjerne kako bi se na taj način riješile muke s parkiranjem, ali se to nije realiziralo. No, odnedavno je glavna cesta u naselju jednosmjerna pa se, kažu, lakše diše.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Štite se pješaci

Šef gradskoga Sektora za komunalno i prometno redarstvo Robert Ljutić, pak, ističe kako je kontrola po Trnskom, ali i okolnim naseljima, pojačana zbog radova na rotoru.

– Redari kontinuirano sankcioniraju nesavjesne vozače koji svoje automobile parkiraju tako da krše Zakon o sigurnosti prometa na cestama. Česta je pojava u Trnskom da su vozila parkirana na nogostupu koji je predviđen za kretanje pješaka, a promet u tom i susjednim kvartovima znatno je pojačan jer je preusmjeren iz okolnih prometnica u stambena naselja zbog izgradnje rotora. Stoga prometni redari pojačano nadziru rutu preusmjerenog prometa, posebice smjerove kojima se kreću školska djeca. U svrhu zaštite građana nastavit ćemo sa sankcioniranjem nesavjesnih vozača koji ugrožavaju sigurnost pješaka, poglavito djece i osoba treće životne dobi – objašnjava Ljutić.

No, na pitanje kako da stanovnici novozagrebačkog naselja riješe problem parkiranja, iz Grada nisu odgovorili.

VIDEO Pogledajte plaće u Zagrebu

 

 

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar possibilis
possibilis
09:37 13.02.2019.

Posljedica "snalazenja" u GUP-u. Divljacka, bestijalna gramzivost za kvadratima za prodaju. Divlji zapad kojeg osigurava Bandit sa svojim kumovima. Cjevovodi, kanalizacija, drenaza, elektricna mreza...kompletna infrastruktura puca po savovima samo je ispod zemlje pa se ne moze svecano prerezati vrpca predd kamerama. A to je osnovni uvjet za bilo kakvu obnovu. Divljaci... pozdrav postenim gradjanima s Vrbika

CR
CroVictoria
09:33 13.02.2019.

Bravo za članak

DO
doktorica
15:36 13.02.2019.

Zagreb u raljama kumova i rodijaka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije