Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjedočenja

Tražio odlutalu kozu i našao 46 mrtvih pasa

29.05.2014.
u 10:00

Vlasnik veterinarske ljekarne, koji je prodao otopinu za eutanaziju, tvrdi da je ne bi bio dao da je znao za što će se upotrijebiti

Saslušanjem svjedoka u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nastavljeno je suđenje Brankici Crosetti, optuženoj za usmrćivanje 46 pasa u privatnom prihvatilištu za životinje u Blatu lani u prosincu. Crosetti se tereti da je nagovorila znanca Nenada Dekanića, vlasnika uzgajivačnice za pse, da joj pribavi injekcijske otopine za eutanaziju T 61.

Dekaniću, kojem se sudi za pomaganje, na dušu se stavlja što je u veterinarskoj ljekarni kupio sedam bočica otopine i dao ih Crosetti, koja je u tijelo pasa ubrizgala otopinu. Svjedok Stjepan Novak, koji je u blizini prihvatilišta za pse trenirao konje, taj dan je tražio odlutalu kozu.

– Iznenadila me je tišina u prihvatilištu za pse. Kako dva dana nisam čuo lavež pasa, otišao sam vidjeti što se događa. Zatekao sam tamo mrtve pse i pozvao policiju – svjedočio je Novak, koji nije poznavao optuženu Crosetti. Ivan Vukoja, vlasnik ljekarne koji je prodao Dekaniću otopinu za eutanaziju pasa, svjedočio je da je Dekanić i inače kod njega kupovao lijekove.

– Rekao sam mu da pazi kome to daje, a on mi nije rekao u koje će svrhe koristiti otopinu T 61. Da jest, ne bih mu je dao jer sam protivnik ubijanja životinja – kazao je Vukoja. Prijatelji optužene ranije su svjedočili da više nije mogla uzdržavati pse i da su je nakon eutanazije pronašli u stanju šoka.

>>Nana, Matilda, Berta, Vrcka i Tiki traže nove domove

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije