Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izazvala reakcije

Tomaševićeva uputa pročelnicima o mjerama štednje u Zagrebu širi se društvenim mrežama

Zagreb: Tomislav Tomašević dolazi preuzeti dužnost gradonačelnika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
09.06.2021.
u 10:13

Kako je Tomašević napisao svojim pročelnicima, neće se pokretati ni novi postupci javne ni jednostavne nabave, a iznimka će biti oni koji se raspisuju zbog projekata koji su sufinancirani od Europske unije i oni za koje postoji opravdan i obrazložen razlog

Zbog mjera štednje, odnosno smanjenja proračunskih rashoda, do daljnjega obustavljamo sve postupke javne nabave i postupke javne nabave koji su u tijeku. Dopis je to i uputa koju je pročelnicima gradskih ureda poslao gradonačelnik Tomislav Tomašević, s pečatom i svojim potpisom, a koja je jutros počela kružiti društvenim mrežama.

Izazvalo je to već reakcije, pa su tako iz nedavno osnovane političke opcije Agrameri, koji su na lokalnim izborima podržali psihijatra Hermana Vukušića za gradonačelnika, a koji se kasnije povukao, iskazali sumnju da novi gradonačelnik neće biti puno drukčiji od pokojnog.

"Nikada nije dobro da sva moć bude koncentrirana u rukama jednog čovjeka. Kažu promjena je dobra, makar i loša", napisali su na svojoj Facebook stranici.

Kako je Tomašević napisao svojim pročelnicima, neće se pokretati ni novi postupci javne ni jednostavne nabave, a iznimka će biti oni koji se raspisuju zbog projekata koji su sufinancirani od Europske unije i oni za koje postoji opravdan i obrazložen razlog. U tim slučajevima, prije pokretanja takvih javnih nabava, morat će se dobiti pismena suglasnost gradonačelnika.

Video: Tomašević pomogao ženi koja se onesvijestila: “Prišao je da joj pomogne, a prvo je došao sanitetski prijevoz”

Komentara 55

LL
lijepa_li si
11:17 09.06.2021.

jeli ima natječaja za dodjelu novca udrugama?

Avatar Bell940
Bell940
10:24 09.06.2021.

Zagreb je blokiran slijedećih godinu i više, to je promjena

PP
Pucvala_Premium.
11:08 09.06.2021.

U javnoj nabavi idu besplatni udzbenici , hrana za skole i vrtice , sufinanciranje ortopeskih pomagala za invalide , dijelovi za vozila zimske sluzbe , ...takve mjere je Staljin uvodio pa je 10 mil ljudi umrlo od gladi u holodomoru , javna nabava kod Bandica je bila vjerojatno s propustima ali ovaj mladac nema nikakvog iskustva vodenja , ni poljoprivrednu zadrugu nije vodio a kamoli grad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije