Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u zagrebu

Sumnjate na šećernu bolest? Ovo su simptomi, a sutra se možete besplatno testirati

Šibenik: Dan Crvenih haljina obilježili u?enici Medicinske škole
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
11.05.2023.
u 16:00

Simptomi i znakovi koji mogu upućivati na prisutnost šećerne bolesti (simptomi povišenih razina šećera u krvi, hiperglikemije) su: pojačano žeđanje i/ili glad, učestalo mokrenje, umor, zamućen vid, usporeno cijeljenje rana te smanjenje osjeta i trnci u šakama i stopalima.

Hrvatski dan šećerne bolesti održava se sutra, a tom prigodom  Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ organizira Dan otvorenih vrata.

Građani će moći u prostorijama Službe za javno zdravstvo  od 9 do 12 sati obaviti preventivne pretrage kao što su mjerenje razine glukoze u krvi i krvnog tlaka, analiza tjelesne mase te nutricionističko i kineziološko savjetovanje.

Šećerna bolest u Hrvatskoj je dijagnosticirana preko 300 000 ljudi, a pravi broj oboljeli je oko pola milijuna.  Pojačana žeđ i glad, učestalo mokrenje, umor, zamućen vid, usporeno cijeljenje rana te smanjenje osjeta i trnci u šakama i stopalima samo su neki od simptoma koji upućuju na šećernu bolest.

>> VIDEO: I mi smo zdravstvo': Stotine medicinskih sestara prosvjeduje na Zrinjevcu, Beroš ih neće primiti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije