Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U MODUSU

Studenti TTF-a predstavili svoje radove u društvu poznatih svjetskih dizajnera, svako djelo je unikatno

Zagreb: Plenum Tekstilno-tehnološkog fakulteta
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
29.02.2024.
u 19:30

Studentice i studenti reagirali su na zadano, svatko u svom senzibilitetu, području interesa i ovisno o sklonostima eksperimentiranju, razvijajući ideje na kreativne i zanimljive načine

Nova izložba MOBIL/POLIMER otvorila je vrata svim zainteresiranima u Modusu, u Tkalčićevoj ulici na broju 48. Studenti Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno – tehnološkog fakulteta dobili mogućnost predstaviti svoje radove na novi način, u novom prostoru, u društvu poznatih svjetskih dizajnera i proizvoda visoke dizajnerske i estetske vrijednosti.

Studenti diplomskog studija Dizajna tekstila redovne i izborne nastave istražuju likovnost i dizajn kroz problemske zadatke. Ovaj puta zadatak je bio izraditi mobile, kružne ili kvadratne plošne forme u materijalu najlona sa zadanim dodatnim intervencijama, šivanja, doslikavanja, eksperimentiranja u raznim materijalima u potrazi za novim likovnim, dizajnerskim, umjetničkim izrazom.

Zadane boje su sve vrste plave, crna, bijela te boja iznenađenja. Cijeli kreativni proces bilo je potrebno zabilježiti i kao art book u kojem je vidljiv moodboard, naziv kolekcije, koncept, razrada kolekcije i biografija.

VEZANI ČLANCI:

Studentice i studenti reagirali su na zadano, svatko u svom senzibilitetu, području interesa i ovisno o sklonostima eksperimentiranju, razvijajući ideje na kreativne i zanimljive načine. Tako je postignuta unikatna vrijednost svakog rada.

Zajedničko postavljanje izložbe je novo, dobrodošlo iskustvo koje pokazuje da je uspostavljanje novih odnosa te razmjena i preklapanje kreativnih potencijala moguća i svima potrebna. Izložba je otvorena do četvrtka, 7. ožujka, a na njoj sudjeluju: Klaudija Curman, Ivana Furunđija, Laura Kalfić, Dorotea Kolatahi, Nora Pehar, Dubravka Prpić Znaor, Roko Stazić, Lucija Štajcer, Mateja Stipanović, Tea Šoštarić pod mentorstvom Koraljke Kovač Dugandžić.

VIDEO: Ljubav procvala u oporavilištu trajat će do kraja njihova života: Labuđi par pušten natrag u prirodu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije