Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAJEDNIČKA AKCIJA

Svi na potok Črnomerec! Mladi žele vratiti duh zajedništva u Zaprešićku, evo o čemu se radi

Zagreb: Darko Rundek predvodio šetnju za očuvanje potoka Črnomerec
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
27.02.2024.
u 19:00

Mnoštvo potoka na kojima je grad Zagreb izgrađen postupno nestaju iz slike grada, a potok Črnomerec jedan je od nekolicine potoka s djelomično otkrivenim koridorom koji još uvijek zadržava određeni identitet i prisutnost u susjedstvima kojima teče

Studenti i mladi oživjet će prostor i zajednicu uz potok Črnomerec u Zaprešićkoj ulici dva vikenda u ožujku. TOK je, naime, novi program udruge Tristotrojka i partnera Centar za kulturu i film Augusta Cesarca, a osmišljen je kako bi vratio duh zajednice kroz niz edukativnih i zabavnih aktivnosti koje će se održati u nedavno osvježenoj Zaprešićkoj.

Mnoštvo potoka na kojima je grad Zagreb izgrađen postupno nestaju iz slike grada, a potok Črnomerec jedan je od nekolicine potoka s djelomično otkrivenim koridorom koji još uvijek zadržava određeni identitet i prisutnost u susjedstvima kojima teče. TOK nastoji biti pozitivan primjer taktičkog urbanizma koji privremenim intervencijama manjeg mjerila otvara prostor za šire diskusije i promjene ustaljenih politika prostornog planiranja.

Dio druženja na potoku posvećen je izradi Potački - mobilnih i prilagodljivih elemenata urbanog namještaja kojima će se unijeti doza kreativnosti i praktičnosti u gradski pejzaž Zaprešićke. Izrada Potački dio je zajedničke akcije programa TOK i DA! festivala (festivala za arhitekturu, umjetnost i dizajn) u kojoj će sudjelovati studenti i svi zainteresirani, a građani će imati priliku svjedočiti njihovoj izradi na licu mjesta. Ostatak vremena učit će se o važnosti potoka, raspravljati o gradu i potrebama kvarta, družiti se i graditi zajednicu.

VEZANI ČLANCI: 

Cijeli program organizira Udruga Tristotrojka. Ona je, inače, platforma za studente i mlade arhitekte koja je osnovana s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja arhitekture, umjetnosti i dizajna među mladima. Aktivnosti platforme uključuju pripremanje i održavanje predavanja, okruglih stolova, kreativnih i edukativnih radionica, tribina i drugih manifestacija u Republici Hrvatskoj i inozemstvu te izdavanje časopisa i digitalnih medijskih sadržaja koji se bave arhitekturom, urbanizmom, dizajnom te drugim dijelovima suvremene kulture.

VIDEO: Sudar tramvaja u Zagrebu, jedan izletio iz tračnica: 'Koja katastrofa, jedva se mičemo u koloni'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije