Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SRCU ZAGREBA

Održano drugo Prvenstvo u pub kvizu, nikada nećete pogoditi na kojem mjestu je završila ekipa lovaca

Foto: Hrvatski kviz savez
1/8
29.02.2024.
u 17:30

Ovogodišnje natjecanje odalo je počast Miloradu Rukavini, legendi kvizaške scene, a sudionici su se natjecali za prijelazni trofej dizajnera Dariana Bakliže, koji simbolizira vrhunac kvizaških dostignuća

Na drugom Prvenstvu grada Zagreba u pub kvizu ekipa lovaca završila je na trećem mjestu. Sve se odigralo u srcu Zagreba, u popularnoj Pivani, a događaj je ovo koji je privukao vrhunske kvizaše iz cijele regije. Organiziran je pod pokroviteljstvom Hrvatskog kviz saveza, a okupio je 21 ekipu iz različitih ugostiteljskih objekata, preporučenih od strane samih kviz mastera kao "najbolje od najboljih", uključujući i gostujuću ekipu iz Jastrebarskog. Treba napomenuti i odlične rezultate najmlađe ekipe IQuiz iz IQ bara čiji igrači svi imaju ispod 25 godina.

Ovogodišnje natjecanje odalo je počast Miloradu Rukavini, legendi kvizaške scene, a sudionici su se natjecali za prijelazni trofej dizajnera Dariana Bakliže, koji simbolizira vrhunac kvizaških dostignuća. Natjecatelji su se suočili s 42 pitanja općeg znanja, a na
kraju, pobjedu je odnijela ekipa Jaskanske kviz lige, dok su drugo i treće mjesto zauzele ekipe Egopedia i Kviz Petkom.

– Iako nismo zagrebačka ekipa, svaki od nas je barem jednom dijelio kvizaški stol s pokojnim Miloradom. Ova pobjeda za nas ima posebno značenje – rekao je Domagoj Pozderac, član pobjedničke ekipe, koji je izrazio zadovoljstvo rezultatom. 

VEZANI ČLANCI:

A poznati kvizaš Krešimir Sučević Međeral, također sudionik natjecanja, istaknuo je važnost ovakvih događanja za zajednicu pa kazao kako "ova inovativna ideja otvara prostor za novu vrstu usporedbe - mogućnost ocjenjivanja i baza iz kojih su kvizaši izrasli".

– Osim toga, posebno je značajno što se ovakvim pristupom odaje počast Miloradu Rukavini, legendarnoj figuri kvizaške scene, koji je sudjelovao na svim kvizovima organiziranim od strane Televizije Zagreb i Hrvatske televizije. Milorad je bio i redoviti sudionik brojnih kvizova u zagrebačkim pubovima, stoga je ovaj način počasti zaista primjeren – dodaje Sučević Međeral.

Dopredsjednica Hrvatskog kviz saveza, Petra Lypolt, naglasila je kako je ovaj događaj dokaz da je kvizaška scena u Zagrebu i okolici živahna i rastuća. Čestitala je pobjednicima i istaknula da je "ovaj kviz je još jedan korak prema jačanju kvizaške kulture u našoj zajednici".

VIDEO: Ljubav procvala u oporavilištu trajat će do kraja njihova života: Labuđi par pušten natrag u prirodu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije