Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstavit će RH

Srednjoškolci briljirali na temi o ulozi Europske banke u krizi EU

Domagoj Badanjak
Robert Anić/PIXSELL
Autor
Mateja Šobak/VLM
30.10.2013.
u 09:20

Učenici će s profesorima i kolegama u europskoj instituciji predstavljati RH, te sa školama iz EU sudjelovati u raspravama

Pobjeda na debati, odnosno najbolja obrana teme “Uloga Europske banke u krizi Europske unije” učenicima XV. gimnazije, popularnom MIOC-u, donijela je put u Strasbourg na simulaciju rada Europskog parlamenta. Domagoj Badanjak i Mate Picukarić mjesec dana pripremali su se kako bi na najbolji način objasnili kako je jedna od najmoćnijih svjetskih banaka pomogla ili odmogla zemljama Unije. 

– U ostalim timovima, koji su se natjecali za put u Strasbourg, bilo je po četvero učenika, tako da se nismo nadali pobjedi – skromno su ispričali Domagoj iz četvrtog i Mate iz trećeg razreda, koji će na put povesti još 22 kolega i dva profesora. 

– Naše gostovanje u Parlamentu sastoji se od dva dijela. U prvom predstavit ćemo Hrvatsku i što ona znači za nas, a u drugom ćemo sa školama iz različitih dijelova Europe sudjelovati u raspravi koju nam zadaju – objasnili su učenici koji se novog izazova ne boje. A da će dostojno “obraniti” boje Zagreba siguran je i njihov profesor, Krešimir Gracin, koji je istaknuo kako i prirodoslovne škole, poput MIOC-a, nisu više samo za brojke.

– Dečki su sad napravili svoje prve političke korake i vjerujem da ćemo za njih još puno čuti u budućnosti – rekao je Gracin. Put za učenike i profesore sufinancirat će EU i Grad Zagreb, koji će donirati 21.000 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije