Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb Film Festival

Slučajne ljubavi, nespojivi osobenjaci, nasilje među mladima..

Zagreb Film Festival, portal (1)
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/3
14.10.2013.
u 13:41

- Dokumentarni program donosi dvanaest naslova različitih tema i uz širok raspon protagonista – od somalskih pirata, preko poljske nogometne reprezentacije 1982., američkih vojnih odreda za ubijanje, mafijaša u Litvi...

Glavni dugometražni program donosi dvanaest naslova koji na izuzetno vješt način progovaraju o raznim temama – otuđenosti, sve prisutnijem problemu nasilja među mladima, ali i zabranjenim ljubavima, slučajnim susretima pa i komičnim, naizgled nemogućim odnosima, rečeno je na konferencijji za medije na kojoj su organizatori predstavili ovogodišnje izdanje 11. Zagreb Film Festivala.

- Festival otvaramo talijansko-slovenskom komedijom Zoran, moj nećak idiot autora Mattea Oleotta koji na ZFF stiže s četiri osvojene nagrade na ovogodišnjoj Mostri (među ostalima nagrada publike Međunarodnog tjedna kritike), a na zabavan način progovara o odnosu naoko nespojivih likova. Sličnom temom - naizgled nemogućom vezom između mafijaša i sestre jedne od njegovih žrtvava bavi se i prvijenac autorskog dvojca Fabija Grassadonije i Antonija Piazze, film Salvo, koji je osvojio Veliku nagradu canneskog Tjedna kritike. Spomenuti filmaši domaćoj su publici poznati po kratkometražnom filmu Rita prikazanom na ZFF-u prije tri godine. Uberto Pasolini još je jedan autor koji se vraća na naš festival, i to svojim drugim filmom Miran život s uspješnim britanskim glumcem Eddijem Marsanom u ulozi osobenjaka, opsesivno organiziranog zaposlenika državne službe. Iz Indije i Francuske stižu pak dvije drame o \'pogrešnim\' ljubavima – Pogrešna dostava i Centrala. Centrala je drugi film Rebecce Zlotowski s karizmatičnim francuskim glumcem Taharom Rahimom i Zlatnom palmom nagrađenom glumicom Léom Seydoux (Adelin život), dok je Pogrešna dostava hvaljeni prvijenac Ritesha Batre koji govori o Dabbawalasima koji svakoga dana u Mumbaiju dostavljaju pet milijuna obroka iz kuhinja kućanica u urede njihovih muževa, rečeno je na predstavljanju.

- Dokumentarni program donosi dvanaest naslova različitih tema i uz širok raspon protagonista – od somalskih pirata, preko poljske nogometne reprezentacije 1982., američkih vojnih odreda za ubijanje, mafijaša u Litvi, pacijenata s mentalnim poteškoćama u Crnoj gori, kradljivaca dragulja srpske skupine Pink Panter, pa sve do znanstvenika koji diljem svijeta promoviraju – bezboštvo, iznio je direktor Boris T. Matić.

-Domaću produkciju zastupaju Marko Stanić i Leon Rizmaul čiji će dokumentarci, Vidimo se za godinu dana i Goranov Wimbledon biti premijerno prikazani na Zagreb Film Festivalu\', dodao je.

11. Zagreb Film Festival održat će se od 20. do 27. listopada na pet zagrebačkih lokacija: Digitalizirana kina Europa, Tuškanac i Muzej suvremene umjetnosti, Zagrebački plesni centar i Zagrebačko kazalište lutaka.

>>Neponovljivi \'Gangster\' do suza nasmijao bjelovarsku publiku

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije