Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maltretiranje

Slomila se zbog šefova Plodina i završila u hitnoj pomoći

plodine, mobing
Tomislav Miletić/Pixell
25.06.2010.
u 19:50

Radnice naziva smećem, pošalje ih da slažu robu, a onda pita zašto nisu na blagajni. Nedavno im je rekla: “Krave jedne, pod ćete ribati jezikom”, kaže M. B.

Zbog svakodnevnog maltretiranja šefa i njegove zamjenice u trgovačkome centru Plodine prodavačica M. B. zbog živčanog sloma završila je na hitnoj. Iako ona od sredine srpnja više neće raditi u Plodinama, odlučila je progovoriti o maltretiranju radnica u nadi da će možda uspjeti popraviti radnu atmosferu kolegicama. – Već godinu i pol radim u Plodinama, imam ugovor na određeno koji su mi produljivali svakih šest mjeseci. Sve je bilo dobro do prije tri mjeseca, kada je na mjesto voditelja došao Vlado A. i njegova zamjenica Ivanka K. Od prvoga dana kako su se pojavili govore nam da smo nesposobne i ne dopuštaju nam da se maknemo s blagajne, ali nam istodobno prigovaraju da ništa drugo ne radimo. U početku je šef stalno galamio, a onda je moja sestra, koja je također radila u Plodinama, dala otkaz i upravi ispričala kakvo je stanje. Nakon toga šef se malo primirio, no njegova nas zamjenica i dalje omalovažava. Naziva nas smećem, a neki nam je dan rekla: “Krave jedne, pod ćete ribati jezicima” – kaže M. B. Nebrojeno je puta, kaže, došla kući u suzama, a nedavno ju je otac odvezao na hitnu jer nije prestajala jecati od uzrujanosti. Zamjenica ih pak maltretira tako što blagajnicu, kada vidi da je izašla baciti smeće, namjerno zove, iako zna da je ona ne može čuti. Nakon toga slijedi bukvica zašto nije na radnome mjestu. Ili, priča M. B., pošalje ih da slažu police, a onda viče zašto nisu na blagajni. Nakon opetovana maltretiranja M. B. je 17. lipnja potpisala raskid ugovora koji joj je šef iznenada donio, no kako ugovor nisu ovjerile Plodine, nije vrijedeći. Napisali su novi, no ona ga je odbila potpisati jer je u međuvremenu zatražila savjet od Državnog inspektorata. No u kadrovskoj su joj rekli da je otkaz potpisan pa sumnja da je netko krivotvorio njezin potpis. Dobila je, kaže, samo pola zajamčenoga godišnjeg odmora. Poslovođu Vladu A. zatekli smo jučer na radnome mjestu. Sve je optužbe negirao, kao i one na račun njegove zamjenice Ivanke K., iza koje stoji, kazao je. – Gospođa je sama tražila raskid ugovora – rekao je, a na pitanje kako je uspjela dobiti otkaz kada je odbila potpisati dokument, dodao je da je potpisala prvi (koji nije vrijedeći jer ga nisu ovjerile Plodine, op. a.). – Ja ne znam zašto ona to govori, ne znam što je u čijoj glavi. Dobila je godišnji, a otkaz je potpisan – kazao je Vlado A.

Komentara 38

BA
Bandit
20:09 25.06.2010.

Da sam ja muz te prodavacice ja bi osobo otisao kod te stoke od ljudi i slomio im ruke za opomenu.....

ŠR
šrekica
10:22 28.10.2011.

ko mi je zbrisal komentar-alo imamo tu aždaju u zaprešiću za voditelja jel ima ko da joj polomi ruke -heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

MA
markica1111
15:44 20.08.2015.

ovdje kod nas u Otočcu u plodinama poslovođe tjeraju svoje zaposlenice da po kisi metu parkiraliste i onda kad to sve napravis jos galami i ponižava te...ja neznam ko im je da te ovlasti da tako izrabljuju..................................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije