Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb bira

SDP-ovci će izborom novog šefa pokazati što misle o Milanoviću

Davor Bernardić,portal (1)
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/12
20.10.2013.
u 19:20

- Moj prvi zadatak je ujediniti stranku i ponuditi program, ali ne onakav kakav nudi Milan Bandić, a to je šetnja gradom i stvaranje dojma da se nešto radi, već moramo pružiti gospodarski program građanima Zagreba

Zagrebački esdepeovci danas biraju predsjednika te najmoćnije i najveće SDP-ove lokalne organizacije. Biraju između tri kandidata, aktualnog predsjednika Davora Bernardića i dvojice ministara izazivača: Miranda Mrsića i Gordana Marasa. Prvi od trojice kandidata koji je glasovao bio je Gordan Maras. Svoj glas dao je u Maksimiru, a potom izjavio da će SDP od sutra biti jača stranka, aludirajući na svoju pobjedu.

Naglasio je da će raditi na ujedinjavanju stranke i svih njenih članova, od pojedinaca do predsjednika stranke.

- Moj prvi zadatak je ujediniti stranku i ponuditi program, ali ne onakav kakav nudi Milan Bandić, a to je šetnja gradom i stvaranje dojma da se nešto radi, već moramo pružiti gospodarski program građanima Zagreba i uvjeriti ljude da im možemo ponuditi bolju perspektivu. Na taj način ćemo pobijediti u Zagrebu za četiri godine jer je ovo dosda bila bitka na gostujućem terenu, tamo gdje se Milan Bandić najbolje osjeća. To je šetnja po gradu i kreiranje dojma, a Bandić je u tome šampion, rekao je Maras.

Na upit je li izborna kampanja bila prljava, Maras je potvrdio da je gradski SDP za sada podijeljen, ali da se on u svojoj kampanji već zalagao za jedinstvo, no nije iznosio podatke koliko je tko potrošio na leasing i parking.

'Danas glasujemo, večeras slavimo, a sutra radimo'

Nakon Marasa glasovao je i Davor Bernardić koji je istaknuo da je SDP stranka koja je napravila najveći demokratski iskorak. 

- Birališta su otvoprena od 08 do 21 sat što je 13 sati demokracije u SDP-u. Moj zagrebački SDP je snažna stranka, stranka poštenih ljudi koji prepoznaju poštenje, iskrenost i odlučnost. I znaju izabarati na temelju djela, a ne samo riječi. 

- Ideja socijaldemokracije, ono što nas vodi ne počiva samo na jednom čovjeku nego na zajedničkoj spremnosti i suradnji. Danas glasujemo, večeras slavimo, a sutra radimo, kazao je Bernardić.

Dodao je kako očekuje da će članovi SDP-a znati dobro odabrati.

Ići će se u drugi krug?

Mirando Mrsić, nakon što je dao svoj glas, izjavio je da zagrebačka organizacija SDP-a treba zaokret, ujedninjenje i bolju organizaciju.

 - Svaki član će imati svoju ulogu, a želim i da se odluke donose u mjesnim organizacijama. SDP mora postati prepoznatljiv u Zagrebu, da građani koji su nam rekli NE na ovim lokalnim izborima, na sljedećim pokažu da smo mi ta snaga koja će ispuniti njihove želje u sljedećih 20- ak godina.

Na upit smatra li da je kampanja bila prljava, odgovorio je da je bila oštra te naglasio da je za očekivati da se tijekom predstavljanja kaže koja riječ previše kada je više kandidata u igri.

Naglasio jer i da će nakon izbora svi krenuti zajedno s istim ciljem da SDP pobijedi na sljedećim izborima u Zagrebu. Kazao je kako je on već dookazao da može pomiriti sukobljene strane u pregovorima sa sindikatima, a da će mu jedini kriterij, ukoliko postane šef zagrebačkog SDP-a, biti hoće li netko raditi ili ne.

- Danas sigurno nećemo imati pobjednika obzirom da se za čelnika gradskog SDP-a bira između tri kandidata pa će se zasigurno ići u drugi krug, uvjeren je Mrsić.

>>Mrsić, Maras ili Bernardić - Tko će na čelo zagrebačkog SDP-a?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije