Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački filharmoničari svom šefu-dirigentu za 29. rođendan

Rođendansko iznenađenje za maestra Dawida Runtza

Zagrebačka filharmonija
Facebook
06.02.2021.
u 22:55

Svi su se okupili u dvorani. Sjeli na svoja mjesta. Završno ih podešavajući, svatko je na svom instrumentu lagano muzicirao. Osjetivši da su spremni, došao je maestro Runtz, pozdravio ih, zauzeo svoju dirigentsku poziciju

Slavljenički obilježavajući 150 godina svoga postojanja Zagrebačka filharmonija sinoć je, u sklopu "Plavog ciklusa", održala još jedan koncert. Ovaj put u zagrebačkoj Tvornici kulture, pritom izvodeći remek-djela njemačkog skladateljskog velikana Johannesa Brahmsa.

No, dan prije, prekjučer, tijekom prijepodnevne probe uoči tog koncerta glazbenici i glazbenice Zagrebačke filharmonije u tajnosti su pripremili rođendansko iznenađenje za svog maestra Dawida Runtza koji je upravo u četvrtak navršio 29 godina. 

Svi su se okupili u dvorani. Sjeli na svoja mjesta. Završno ih podešavajući, svatko je na svom instrumentu lagano muzicirao. Osjetivši da su spremni, došao je maestro Runtz, pozdravio ih, zauzeo svoju dirigentsku poziciju. U dvorani je sve utihnulo. Runtz je dirigentskm štapićem dao znak za početak probe, a filharmoničari u tom trenutku zasviraše taktove poznate rođenadanske pjesme "Happy birthday to you". Iznenađene je "upalilo" jer je Runtzova ruka s dirigenstkim štapićem za trenutak zastala u zraku, da bi potom osmijeh na licu pokazao koliko ga je dirnula gesta njegovih glazbenika i glazbenica.

Spuštenih ruku nastavio je kratko vrijeme slušati ovu glazbenu rođendansku čestitiku. A da ga je sve to što se sjedinilo u tom trenutku onako ljudski ponijelo pokazalo se kada je, podignuvši obje ruke, s puno žara i šarma preuzeo dirigentsko vođenje izvedbe namijenjene njemu. Na kraju, rođendansko glazbeno iznenađenje svom maestru glazbenici i glazbenice Filharmonije završili su iskrenim i gromoglasnim pljeskom. 

Trenuci koje smo opisali snimljeni su i možete ih pogledati, jer snimka, pod nazivom "Rođendansko iznenađenje za maestra Dawida Runtza" uz popratnu rečenicu: "Glazbenici Zagrebačke filharmonije iznenadili su novog šefa dirigenta Dawida Runtza povodom rođendana" danas je objavljena na Facebook stranici Zagrebačke filharmonije. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije