Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

Riješite već parkiranje pod Sljemenom, da gore može još više ljudi

sljeme
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/2
04.04.2016.
u 18:30

Građane ste potakli da se rekreiraju, omogućite im onda i adekvatno mjesto gdje će ostaviti svoj auto

Parkirati podno Medvednice nedjeljom, kada većina Zagrepčana kreće put planinarskih staza, nemoguća je misija!

OK, možda pretjerujem. Ali, provesti dvadeset minuta tražeći i najuže mjesto, i to uz samu cestu (jer parkirališta nema) remeti koncept svake rekreacije. Medvednica, simbol Zagreba kroz povijest, ponovno je postala popularna s obzirom na blizinu gradu. Rezultat je to stalnih poziva na aktivan život, što djelatnika Parka prirode, što raznih neprofitnih organizacija i udruga, upućenih građanima da iskoriste bogomdanu blagodat. Građane ste potakli da se rekreiraju, sve više ih dolazi vikendom - pogotovo za lijepa vremena. Omogućite im onda i adekvatno mjesto gdje će ostaviti svoj auto.

Nagužvani automobili uz bilo koju raspoloživu površinu ljute tri strane. Planinare – koji frustirirani svaki puta provedu određeno vrijeme tražeći parkiralište. Stanovnike podsljemenske zone, pogotovo Šestina i Gračana, koji svaki vikend imaju prometni kaos u svom kvartu. Ali i djelatnike PP Medvednica – koji, kada vide da se ljudi parkiraju i na zelene površine u nemogućnosti pronalaska mjesta, prijete zvanjem “pauka”. Kolika je jagma za parkiralištem govori i činjenica da uz desetak parkirališnih mjesta ispred “Šestinskog lagvića” obvezno stoji i “redar” koji pazi da se tamo parkiraju samo gosti restorana. Jasno je da je ikakva izgradnja na području Parka prirode ograničena, ali promet u mirovanju se mora riješiti. Zagreb je postao turistički grad koji svake godine dolazi vidjeti sve veći broj posjetitelja i samo je pitanje vremena kad će otkriti Sljeme. I Medvedgrad. A kada to učine, treba im pokazati svu ljepotu zagrebačke planine.

Žičara (koju čekamo “kao ozebli sunce”), kao i prateća podzemna garaža, mogli bi riješiti problem parkiranja. I ne samo to. Njena izgradnja otvorit će Sljeme u potpunosti svima, pa i onima koji dolaze “izvana”. Možda ćemo za koju godinu turiste mamiti rečenicom poput: “Na tisuću metara, i to svega dvadeset minuta od centra grada”.

Komentara 12

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
22:33 04.04.2016.

rijesite zicaru i zabranite promet osobnim automobilima

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
23:40 04.04.2016.

MAlapopisulja nezna da je Sljeme plucno krilo grada i ljenguzi idu na Sljeme isto kao sto su generacije to radile: tramvayem do podno Sljemena i onda uzivancija dalje cipelcugom. Ako ikome trebaju auti to su invalidi, za koje se trebajuju oznaciti sva sadasnja parkirna mjesta. Ostali - cipelcug.

GI
giglibigli
20:09 04.04.2016.

gužva je tri do četiri nedjelje u godini, kad se potrefi par uvjeta.npr. ove nedjelje sudeći po prognozi neće biti ni pesa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije