Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umjetničke intervencije

Pred knjižnicom u Jelkovcu nastaju urbana džungla i aromatično bilje

08.08.2011., Zagreb, Jelkovec - Radovi se blize kraju na novoj knjiznici grada Zagreba u naselju Jelkovec. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
20.06.2014.
u 08:30

Inicijator i voditelj projekta Ars Publicae Saša Šimpraga ove se godine projekt bavi novim, cjelovito projektiranim i izvedenim zagrebačkim kvartovima, posebno Novim Jelkovcem i Vrbanima III.

Ispred knjižnice u Novom Jelkovcu večeras u 19.30 sati otvaraju se tri umjetničke intervencije, finalista odabranih na natječaju projekta Ars Publicae, sa ciljem podizanja kvalitete javnog prostora.

Radi se o radu Kvadrat urbane džungle, autora Tonija Franovića, koji obuhvaća sadnju različitog bilja uz betonske elemente na središnjem trgu u naselju, ozelenjivanju javne površine Novoga Jelkovca kroz projekt Ane Horvat Gerila aromatičnog bilja, te svjetlosnoj instalaciji Sveta dokolica, koju je osmislila Ana Elizabet, i koja će u Knjižnici biti izložena dva mjeseca, a bit će vidljiva sa svih glavnih šetnica u naselju.

Inicijator i voditelj projekta Ars Publicae Saša Šimpraga navodi da se ove godine projekt bavi novim, cjelovito projektiranim i izvedenim zagrebačkim kvartovima, posebno Novim Jelkovcem i Vrbanima III.

Šimpraga je najavio i da će umjetničke sadržaje dobiti i drugi novi gradski kvartovi, koji bi inače, kaže, imali malo izgleda takvo što dobiti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije