Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 10 godina

Poznati klub u parku Ribnjak zatvoren bez velike pompe

Purgeraj
Goran Jakus/PIXSELL
30.01.2013.
u 08:15

Ništa spektakularno ne stoji iza zatvaranja, zato smo htjeli klub zatvoriti na nekakav miran način, bez senzacija. Riječ je o privatnim razlozima, došli smo u fazu kada želimo raditi nešto drugo – kaže Hrvoje Jelković

Gotovo šaptom, preko noći, jedan od omiljenih zagrebačkih klubova, Purgeraj, zatvorio je svoja vrata. Protekli vikend bio je posljednji za klub koji je punih deset godina djelovao u okviru Centra mladih Ribnjak, a mnogi posjetitelji toga nisu ni bili svjesni.

Do ranojutarnjih sati

 – Ništa spektakularno ne stoji iza zatvaranja, zato smo htjeli klub zatvoriti na nekakav miran način, bez senzacija. Riječ je o privatnim razlozima, došli smo u fazu kada želimo raditi nešto drugo – kaže Hrvoje Jelković, voditelj kluba koji je svojim rokerskom orijentacijom i otvorenošću prema suvremenim glazbenim pravcima privlačio najviše studentsku populaciju, a i bio je jedno od rijetkih mjesta u centru koja su radila do ranojutarnjih sati. Iako je prema izvješću poslovanja tvrtke HRGO d.o.o., u okviru koje je poslovao Purgeraj, vidljivo da posljednje tri godine nisu završili u plusu, Jelković opovrgava da klub zatvara zbog financijskih poteškoća.

 – Samo mijenjamo smjer kretanja i krećemo raditi nešto drugo – objašnjava Jelković, jedan od članova tima koji stoji iza organizacije ljetnog festivala Terraneo u Šibeniku.

Traži se nova ideja

No zbog iznenadnog zatvaranja Purgeraja financijskih problema mogao bi imati sam Centar mladih Ribnjak.

– Godinama smo lijepo surađivali s Purgerajem, od Park-in-Zagreba do drugih projekata, ali nažalost, njihova, na neki način, loša financijska procjena sad nas je bacila na koljena – kaže Branka Vesely, ravnateljica centra. Ove godine CMR slavi 60 godina postojanja, a od samog njegova otvaranja prostor Purgeraja bio je namijenjen ugostiteljstvu pa se u centru nadaju da će ubrzo udomiti nekog novog partnera.

 – Vjerujemo da bi se mogao naći netko s kvalitetnim programom koji korespondira s aktivnostima Centra za kulturu. Možda ova situacija otvori put nekoj dobroj novoj ideji, možda kabaret ili nešto slično, što bi bilo zanimljivo i ekonomski isplativo – objašnjava ravnateljica Vesely.

Hrvoje Jelković pak kaže da s veseljem zatvara klub jer će konačno imati vremena za druge projekte. – Život ide dalje, neka naši posjetitelji ne budu razočarani – poručuje Jelković.

 

Komentara 2

ZA
zane01
14:15 30.01.2013.

Umjesto da se u gradu, koji sebi voli tepati da je metropola, otvara hrpu novih, zanimljivih i originalnih klubova za sve ukuse, svih glazbenih žanrova, kod nas se zatvara i one postojeće, koji su postali institucije za sebe! Neću ovdjee povlačiti paralele s jednim većim gradom bivše nam države, da se na mene ne okome nacionalisti svih poziva, ali Zagreb se stvarno pretvara u veliko selo, sa sve lošijom ponudom zabavnog života! Žalosno je vidjeti da u gradu veličine Zagreba, vikendom iza 1-2 sata iza ponoći, u širem centru vlada gotovo potpuno mrtvilo, dok u nekim europskim gradovima i manjima od ZG, zabava traje čitavu noć, ima sjajne ponude klubova...

NJ
Noćni jahač
17:07 31.01.2013.

Nažalost, sve se više alternativnih klubova zatvara i umjesto njih niču cajkeri jer, budimo realni, na njima se najviše zarađuje. Imaš hrpu morona koji su u životu dobili sve što su htjeli od svojih tatica (pa i oprost grijeha na područjima djelovanja određenih policijskih uprava) i jedini cilj u životu im je vikend provesti pijan nakon cjelotjednog na.ebavanja na baušteli (nije mi namjera vrijeđati nikoga, skoro svaki radnik je pošten čovjek). Po mogućnosti uz razbijanje svega što im pod ruku dođe. Naravno, većina takvih plod je, kako ih hrvatski mediji vole nazivati, dobrostojećih ili društveno prihvatljivih obitelji. Nemojmo ni sponzoruše zaboraviti. Prije nego mi krenete stiskati minuse, sjetite se da zbog takvih debila potražnja za žutim tiskom ne jenjava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije