Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FESTIVAL SVJETLA

Posjetitelja i više nego lani: Bez stanovnika Gornjega grada ne bismo uspjeli

Festival svjetla
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/6
26.03.2019.
u 14:00

U Turističkoj zajednici grada Zagreba zadovoljni su kako je manifestacija, koja je trajala od 20. do 24. ožujka, protekla. Gužve su se stvarale na svih 20 lokacija podno i uzduž stare jezgre.

Toliko posjetitelja stanovnici Gornjega grada ne pamte kad su posljednji put vidjeli u svom susjedstvu. Pet dana pročelja njihovih zgrada i ulica zabljesnula su u sasvim novom ruhu, a kako su staru gradsku jezgru zamislili najistaknutiji svjetlosni umjetnici, arhitekti i dizajneri željeli su vidjeti, izgledalo je tako, gotovo svi koji su se posljednjih dana našli u središtu Zagreba.

Od 20. do 24. ožujka na lokacije podno i uzduž Gornjeg agrada, gdje se odvijao 3. Festival svjetla, uputili su se i Zagrepčani i turisti. Da je posjetitelja bilo više nego lani primijetili su i u Turističkoj zajednici grada Zagreba. Zadovoljni su, kažu, kako je manifestacija protekla, za što su, uz one koji su aktivno uključeni u organizaciju, uvelike zaslužni upravo građani Gornjega grada, koji su svojom strpljivošću i susretljivošću pridonijeli da festival prođe „u što boljem svjetlu”.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/Marin Tironi/PIXSELL

Društvene mreže gorjele su od selfija i fotografija koje su „uploadane” na njihove stranice, a kako ne bi bilo zabune da su bili baš na Festivalu svjetla posjetitelji su uz njih stavljali oznake, tzv. hashtagove #ZagrebLights ili #FestivalSvjetlaZagreb ili #FestivalOfLightsZagreb.

– Fotografije onih koji su koristili te hashtagove printali smo i u Klovićevim dvorima. Jednu su fotografiju posjetitelji dobili na poklon, a drugu smo slagali u mozaik džambo formata sastavljen od 2812 malih fotografija – ističu u TZ-u Zagreba.

U atriju galerije, pak, moglo se uživati u igri svjetla, boja i pokreta nastalih od refleksije lustera, a odmah u blizini, na platou Gradec, mnogi su se divili osvijetljenim i lebdećim divovskim laticama, instalaciji “Voli me, ne voli me”. Gužva je bila na svih dvadeset lokacija, gdje su stajale 23 instalacije na temu proljeća.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/Marin Tironi/PIXSELL

Breskve u cvatu, koje su stigle iz Kine, zasjale su na Strossmayerovu šetalištu, hit je bila i “Oblak pergola” u atriju Muzeja grada Zagreba, a posebna su atrakcija bili “Mirror Crew”, ljudi u kostimima od minijaturnih ogledala, koji su se odlično uklopili u ambijent jer su čak i njihova odijela reflektirala svjetlosne zrake koje su osmislili umjetnici.

Festival svjetla

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije