Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIZUALI

U čarolijama na festivalu svjetla uživa se do nedjelje

U Zagrebu je počeo 3. Festival svjetla
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/10
22.03.2019.
u 10:45

Na dvadeset lokacija u staroj gradskoj jezgri i oko nje zagrebačka Turistička zajednica kroz 23 instalacije pozdravlja dolazak proljeća

“Sva čarolija Zagreba vidi se na ovoj manifestaciji, divno, šteta bi bilo propustiti tu ljepotu... Tako su treći Festival svjetla opisali oni koji su se posljednja dva dana prošetali podno i uzduž Gornjeg grada. Fotografije su se naveliko “uploadale” na društvene mreže, a oduševljenje nisu skrivali ni turisti.

Na dvadeset lokacija u staroj gradskoj jezgri i oko nje zagrebačka Turistička zajednica kroz 23 instalacije pozdravlja dolazak proljeća. Tako, među ostalim, iznad platoa Gradec lebde osvijetljene latice cvijeća kojima je autor, arhitekt Krešimir Rogina, posjetitelje želio podsjetiti na dječju igru proricanja.

– Zato sam instalaciju i nazvao “Voli me, ne voli me” – kaže Rogina. Na zgradi Hrvatskog instituta za povijest projicira se pak “Metamorfoza” supružnika Gordane i Zorislava Šojata, dok je kula Lotrščak postala svjetionik, park Grič akvarij, a Opatička ulica “aquastreet”. Svoje lampione izložili su i Kinezi, a u Muzeju grada Zagreba postavljen je “Oblak pergola” koji je stajao na venecijanskom bijenalu... Festival traje do nedjelje, a uživati se može svaki dan od 18 do 23 sata.

>>U Zagrebu je počeo 3. Festival svjetla

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije