Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'KAO IZ BAJKE'

Posjetili smo 'najljepšu' ulicu u Zagrebu: Ni turisti ne idu doma bez fotke iz Šulekove

Zagreb: Šulekova ulica - najljepša ulica u kojoj su procvale japanske trešnje
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/5
21.04.2024.
u 14:00

Drvored japanskih trešanja zahvaljujući kojemu je ulica stekla titulu najljepše u metropoli i ovoga je proljeća popularna kulisa za selfije, a neki ružičastim cvjetovima prilagođavaju i odjevne kombinacije

Rijetko koje područje metropole izaziva toliki interes kao Ulica Bogoslova Šuleka svakog proljeća. Ulicu na dijelu između Bužanove i Zvonimirove, naime, krasi drvored japanskih trešanja, a stabla s laticama ružičaste boje čine je omiljenom kulisom za fotografiranje ili šetnju. Sunčane dane i ove sezone mnogi koriste kako bi ondje napravili savršene selfije.

– Došle smo se uslikati – kroz smijeh nam govore Antonela i Mateja, koje smo zatekle upravo u poziranju u najljepšoj ulici u Zagrebu, kako nerijetki nazivaju Šulekovu. – Vidjele smo fotografije ulice na društvenim mrežama i nije nas nimalo razočarala. Dapače, i ljepša je uživo – kaže Antonela, koja je potegla iz Pisarovine kako bi ovjekovječila proljetnu idilu. – Tek smo počele s fotkanjem, a nadamo se da će barem jedna slika biti dovoljno dobra da je objavimo na Instagramu – govori Mateja, koja je iz Jastrebarskog.

Japanske trešnje ne cvatu dugo, kaže nam pak Zrinka Mikulek, koja se na trenutak zaustavila kako bi fotoaparatom ovjekovječila ružičastu bajku. – Bila sam ovdje prošli tjedan, već je manje cvijeća, a više zelenila. Treba pogoditi i dan, cvijeće se brzo povuče, pogotovo kad je vruće – ističe. U kvartu se, dodaje, našla kako bi popila kavu s prijateljicama pa je odlučila malo "prolunjati", a šetnja ju je dovela upravo do Šulekove, gdje se divila ljepoti drveća.

– Zagrebu nedostaje stabala, barem nama starijima koji pamtimo kako je sve prije izgledalo. Sve više po gradu, doduše, zapažam mladice, no nisam sigurna je li takav angažman dovoljan kako bi se stanje vratilo na ono kakvo pamtim. Ljeti su usto nesnosne vrućine, pa već i sad temperature idu preko 25 Celzijevih stupnjeva, stoga nam treba više zelenih oaza u gradu – zaključuje umirovljenica.

VEZANI ČLANCI:

Rascvjetanu ulicu, uvjerili smo se, posjećuju i turisti. U malo više od sat vremena njome su se prošetali ljudi iz raznih dijelova Hrvatske, od Dalmacije do Slavonije, ali i inozemstva. Primjerice, mladi bračni par iz Kine koji je također na društvenim mrežama vidio fotografije iz Šulekove, što ih je nagnalo da je i sami obiđu.

– Jako je lijepo drveće, izgleda kao iz bajke. No, i cijela se Hrvatska može dičiti predivnom prirodom – pohvaljuje Alice Chen, koja je iz Kine stigla prije nekoliko dana. Grad upoznaje s prijateljicom koja već dulje vrijeme živi u metropoli, a iako njezin suprug nije bio raspoložen za slikanje, Alice nije odoljela poziranju. Čak je, priznaje, i svoju odjevnu kombinaciju uparila s bojama cvijeća japanske trešnje.

– Nisam je još upoznala s cijelim Zagrebom pa ne mogu potvrditi da je ovo najljepša ulica u Zagrebu, no zasigurno je najljepša koju sam vidjela – zaključuje. Tom se titulom diče i stanovnici Ulica Bogoslova Šuleka. Marija ondje živi od rođenja, a neovisno o popularnom drvoredu, kaže, za nju nema ljepše ulice u Zagrebu.

– U ulici sam napravila prve koraka, sve moje uspomene su ovdje – govori. Život u Šulekovoj je lijep, dodaje, unatoč tome što u dijelu u kojemu su stabla zna biti gužva kada procvatu japanske trešnje, koje su, napominje, uljepšala vizuru ulice i učinile je prepoznatljivom. – No, trebale bi se japanske trešnje saditi po cijelom Zagrebu pa da se naša ulica malo rastereti – poručuje kroz šalu.

FOTO: Brojni poznati došli su na Zagrebački festival

Zagreb: Šulekova ulica - najljepša ulica u kojoj su procvale japanske trešnje
1/39

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije