Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stotinu intervencija

Pogledajte kako je olujni vjetar 'poharao' Zagreb!

oluja,vjetar,nevrijeme,zagreb (1)
Danijel Kapas/PIXSELL
29.07.2013.
u 19:37

Jak vjetar za samo nekoliko minuta izazvao je kaos u centru grada gdje je jedna pješakinja ozlijeđena nakon što je na nju sa zgrade pala odlomljena antena. Padale su i tegle s cvijećem, prometni znakovi ali i odlomljena stabla!

Iako se najavljivalo pogoršanje vremenski uvjeta, Zagrepčane je iznenadio orkanski vjetar koji je naglo zapuhao nešto prije 16 sati. U samo nekoliko minuta izazvao je kaos u centru grada gdje je jedna pješakinja ozlijeđena nakon što je na nju sa zgrade pala odlomljena antena. Dogodilo se to na križanju Mesničke ulice i Ilice.

– Žena je prolazila i odjednom je doletjela antena sa zgrade. Svi su komentirali kako se moraju maknuti s ceste dok i njih nešto ne pogodi – kazao je jedan od očevidaca.

Građani su zatim krenuli pješice prema svojim odredištima, a mnogi su komentirali kako ih je strah hodati Ilicom jer je vjetar rušio tegle s cvijećem s prozora i prometne znakove. U jednom trenutku puhao je toliko jako da se osjećao kao udar šibe po tijelu.

Pristižu nam i fotografije naših čitatelja koje svjedoče da je po cijelom gradu vjetar odlamao te rušio grane, ali i cijelo drveće. Neke prometnice su blokirane, a padali su i dijelovi nadstrešnica, krovova te se izokretali kontejneri za smeće i štandovi na tržnicama.

Stajali i tramvaji

Jak vjetar odlomio je i reklamu na uglu Ilice i Gundulićeve no, srećom, nitko nije ozlijeđen. Došlo je i do nestanka struje pa su tramvaji prestali voziti. Vozila su stajala duž cijele Ilice sve do križanja s Frankopanskom do 18.25 sati, kada su ponovo počela prometovati.

– Uslijed oštećenja kontaktne mreže na Trgu bana Josipa Jelačića, tramvajski promet preusmjeren je na Glavni kolodvor. Nadalje, tramvajske linije koje prometuju u smjeru Dubrave i Dupca, skraćene su do zaokretnice u Maksimiru. Na dionici od Maksimira do Dubrave putnike će prevoziti autobusi – priopćili su iz ZET-a te putnike zamolili za razumijevanje.

Kako nam je dojavljeno, bez struje je ostao i dio Svetog Ivana Zeline.

Kaos i na Črnomercu

Na okretištu Črnomerec kao da je apokalipsa! Autobusi kasne u polasku, a građanima prijete stabla koja izgledaju kao da će se svaki čas prevrnuti. Nekoliko grana vjetar je iščupao iz stabala i otpuhao do perona na kojima putnici čekaju prijevoz kući.

Više od 150 poziva građana

Nakon što je u popodnevnim satima Zagreb zahvatilo nevrijeme, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba primila je oko 150 poziva građana. Većina poziva odnosi na urušavanje stabala, javlja gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama koji ujedno ističe kako je zabilježena i materijalna šteta na infrastrukturi te da su hitne službe na terenu i pozive rješavaju prema prioritetima.

>>Snažno nevrijeme zahvatilo Hrvatsku!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije