Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Je li poskupljenje nužno?

Po kriteriju gužvi, garaže bi trebale biti još jeftinije

15.06.2018.
u 09:03

Cilj im je smanjiti gužve koje se stvaraju u garažama i ispred njih te u okolnim ulicama. Jedini potencijalni problem je činjenica da gužvi jednostavno – nema.

Žele biti eko, a žele i Zagrepčane potaknuti da se voze tramvajima. Također, objašnjavaju u Zagrebparkingu razloge poskupljenja parkiranja, cilj im je smanjiti gužve koje se stvaraju u garažama i ispred njih te u okolnim ulicama. Jedini potencijalni problem je činjenica, barem je tako bilo jučer kad smo mi provjeravali, da gužvi jednostavno – nema.

Ne budite smiješni

“Slobodno” – zelenim slovima pisalo je na ulazu u garažu Gorica u Martićevoj ulici, koja bi od kolovoza, umjesto dosadašnje četiri kune po satu, trebala stajati šest kuna po satu. U pola sata, koliko smo pomno pratili ulaz, u nju nije ušao ni jedan automobil, a dalje nam se čekati nije dalo jer princip garaže odlučio nam je objasniti umirovljenik Dado Kišić, koji pored nje svako jutro pije kavu.

– Kakve gužve, ne budite smiješni – odmahuje rukom na naše pitanje o zakrčenosti ulaza i usput se podrugljivo smješka. Da auti čekaju na ulaz, pogotovo blokirajući promet ulicom, dogodi se, kaže, svake prijestupne.

– Ako se “potrefi” da ulaze, recimo, četiri automobila, pa posljednji čeka da prvi uzme karticu i digne mu se rampa. Onda taj posljednji možda stoji na cesti, ali to sve skupa traje doslovno minutu i pol – objašnjava nam umirovljenik, a slično nam govori i gospodin koji radi u garaži. Predstavljati se nije htio, kao ni baš razgovarati s nama “jer radi za Zagrebparking”, ali na pitanje o rijekama ljudi koji rade čepove u garaži kratko nam je samo rekao da gužvi nema.

A nema ih ni u susjednoj garaži, onoj na Kvaternikovu trgu. Zeleno je svjetlo također jučer ujutro pokazivalo da ima slobodnih mjesta, a kad parkiranje bude koštalo šest kuna po satu, smatra Vlaho Serdar, bit će ih još više. Njega smo sreli ispred, točnije iznad garaže, nakon što je svoje vozilo ostavio na parkingu, a na Kvatrić je došao na plac.

– Ne znam gdje su oni brojili taj promet ni kako su došli do zaključka da je u garaži gužva. Ja sam svaki dan ovdje na tržnici i ni jednom mi se nije dogodilo da nisam mogao parkirati – rekao je Vlaho Serdar, dodajući da je više automobila sigurno oko Trga bana Jelačića i, ako neke garaže trebaju poskupjeti, onda su to jedino Langić i Tuškanac.

Radije kod privatnika

I hoće, Langić s četiri kune na sedam, a Tuškanac s pet na deset. Iako, ni u njima nismo primijetili neku posebnu pomamu za parkirnim mjestima. Na Langovu su se trgu automobili izmjenjivali, odnosno jedni su izlazili, drugi ulazili, međutim, cestu nitko nije blokirao, dok je u Tuškanac povremeno ulazio pokoji automobil. Gužve se ipak tu ponekad stvore, objasnili su nam vozači.

– U rano poslijepodne uvijek ima mjesta. Ali dođete li nakon 17 sati ili vikendom, morat ćete čekati ispred garaže da se mjesto oslobodi. Da se baš stoji na ulici i stvara krkljanac, nisam primijetio – rekao je Marko Miletić, kojeg smo sreli kad je plaćao kartu na automatu na Langiću. Parkira obično upravo u toj garaži ili pak u garaži na Tuškancu, koju će sad, kaže, izbjegavati.

– Parkirao sam u garažama jer su bile jeftinije od mjesta u prvoj zoni i jer možete ostati koliko hoćete. Ali sad ću radije, primjerice, u onu u Importanne centru na Glavnom kolodvoru jer je ondje sat osam kuna – rekao je.

Komentara 8

Avatar tituš
tituš
09:29 15.06.2018.

vaginalna manipulacija titovog učenika i ljubitelja. Pred izbore spušta cijene, kad dobije izbore diže cijene, a gradska čeljad (ofce) navikla na šišanje šuti i plaća .. da i izabere ..

DU
Deleted user
09:32 15.06.2018.

Kada će taj magarac u svoju domovinu za Mamićem?

VI
Vito
10:29 15.06.2018.

Je li poskupljenje nužno? --- Jonjić rekorder – sjedi u pet odbora i svaki je mjesec zaradio oko 8500 kuna ::: Kakvo je to pitanje??? __ Jučer, točnije 14. lipnja 2018. u 13:30 ste jasno dali do znanja zbog kogaga je poskupljenje nužno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije