Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Plin u 2015. godini dobivaju stanovnici ovih ulica. Popust je 30%

Najviše radova odvijat će se u Brezovici, Peščenici Žitnjak i Novom Zagrebu – zapad, a najmanje radova bit će u gradskoj četvrti Maksimir
26. veljače 2015. u 14:40 0 komentara 3314 prikaza
plin cijev
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

U osam gradskih četvrti i u nešto više od 90 ulica ove će se godine uvesti plinska mreža. Plinofikacija četvrti i razvoj plinskog distribucijskog sustava u spomenutim dijelovima grada rezultat su isključivo već zaprimljenih zahtjeva građana koji su inicirali i iskazali potrebu za gradnjom nove plinske mreže.

Velika ulaganja

Velika su to i znatna ulaganja u razvoj s obzirom na to da je Gradska plinara Zagreb isključena iz komunalne djelatnosti pa je prije gradnje nove prioritet isključivo održavanje postojećeg plinskog sustava.

Povrat investicije moguće će ostvariti jedino ako postoje priključeni objekti te ako ima potrošnje plina. To je jedino održivo i razvojno – poručili su iz Gradske plinare. Tako se ove godine najviše radova na širenju plinske mreže očekuje u gradskoj četvrti Brezovica, u kojoj su Povrtlarska, Zelena, Uska, Potična i Jezeranska ulica samo mali dio ulica u koje će se uvesti plin, a nakon toga slijedi četvrt Peščenica – Žitnjak. Najmanje će radova biti u gradskoj četvrti Maksimir, u kojoj će se plinska mreža uvoditi samo u Ulici Lišće.

Bez obzira na to koliko se u kojoj četvrti bude širila plinska mreža, stanari ulica u kojima će se odvijati radovi, za njihova trajanja, mogu iskoristiti priliku za jeftiniji priključak.

plin cijev | Autor : Kristina Franić Foto: Kristina Franić

Grafika: Kristina Franić

Kome jeftinije

Niže cijene odnose se samo na one zahtjeve građana predane prije početka i za trajanja radova u njihovoj ulici i četvrti. Akcijske cijene koje, između ostalog, ovise o dimenzijama i kategoriji tla u koji se polaže priključak, bit će snižene i do 30 posto.

Da bi iskoristili takvu mogućnost, građani moraju Gradskoj plinari Zagreb, u Centru za korisnike, podnijeti zahtjev za izdavanje energetskih uvjeta.

Kanalizacija cijevi kvartovska tribina Sva kućanstva do 2020. godine dobivaju plin kvartovska tribina kvartovska tribina Stanovnici negodovali jer nemaju vodu, plin i kanalizacijsku mrežu

Osim zahtjeva, prilaže se opis plinske instalacije s podacima o etažama i predviđenim trošilima, pravomoćan akt o građenju, a za objekte koji su u postupku legalizacije potrebno je dostaviti podnesak da je ona u tijeku. Uz spomenute dokumente građani prilažu još i izvod iz katastarskog plana te dokaz o vlasništvu objekta.

Nakon podnesenog zahtjeva, Gradska plinara građanima izdaje energetske uvjete na temelju kojih se kod ovlaštenih projektanata naručuje izrada projekta kućnog priključka i unutarnje instalacije. Ponuđene jeftinije priključke, kako su poručili iz Gradske plinare, građani mogu platiti gotovinom ili karticama do najviše 12 rata.

Sve informacije građani mogu dobiti pozivom na broj: 01/ 6437 720 ili 01/6437 707, radnim danom od 8 do 15 sati.

Samobor: Predsjednik HGK Luka Burilović posjetio tvrtku Nord Product
SVE POZNATIJI HRVATSKI PROIZVOĐAČ
Hrvatske mobilne kuće izdrže na -25°C, a izvoze ih i u Skandinaviju: 'Sve je domaći proizvod'
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.