Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Sva kućanstva do 2020. godine dobivaju plin

Kanalizacija cijevi
Robert Anić/PIXSELL
25.02.2014.
u 17:00

Voda u odavno postavljenim cijevima u naselju Dupci napokon će biti puštena

Plinske instalacije bit će postavljene za šest godina, a voda u odavno postavljenim cijevima u naselju Dupci uskoro će se pustiti u pogon, obećanja su to pročelnika i direktora Holdingovih podružnica stanovnicima gradske četvrti Novi Zagreb-zapad nakon nedavno održane kvartovske tribine.

U današnjem broju objavljujemo odgovore Dinka Bilića, pročelnika gradskog Ureda za prostorno uređenje, Ranka Gregorina, direktora sektora Odvodnje, i Ivana Miličevića, direktora za promet u ZET-u.

1. Kad će se postaviti plinske instalacije za naselje Botinec i Dupci?
Ranko Gregorin: Do 2020. Zagreb bi trebao biti kompletno prekriven plinskom mrežom. U koji dio mreže spadate, trebali biste vidjeti s predsjednikom Vijeća gradske četvrti.

2. U naselju Dupci uz Botinec ljudi nemaju ni nazive ulica, kanalizaciju, sanitarnu vodu, a plin je već znanstvena fantastika. Kroz naselje prolaze glavne linije prema Brezovici od Botinca, voda je trebala proći onuda, prije desetak godina napravljena je kanalizacija. Kad ćemo moći s ponosom reći da stanujemo u Zagrebu?

Ranko Gregorin: Ove godine krenut ćemo u proceduru. Područje Brezovice karakteristično je područje u gradu i imamo dosta takvih lokacija gdje su provučene cijevi, a nema vode. Jedan su od primjera i Gornji i Donji Dragonožec. Imali smo cijev staru deset godina, čekamo sljedeći tjedan i ponedjeljak da bismo pustili taj sustav u pogon. Tako ćemo rješavati i ovu priču u Brezovici.

3. Kad će zemljište između Konzuma, autoceste i Botinca postati građevinsko?
Dinko Bilić: U studenom je donesena odluka o izradi Generalnog urbanističkog plana, na proljeće će biti i javna rasprava kada možete uputiti primjedbu o prenamjeni. Generalni urbanistički plan bit će usvojen na jesen.

4. Raspored polazaka autobusa iz Čeha kroz Klaru ne odgovara učenicima. Može li se to promijeniti?
Ivan Miličević: Sve zahtjeve uputite Vijeću četvrti i organizirat ćemo sastanak da vidimo što i kako možemo napraviti. Sve što je izvedivo, napravit ćemo.

>>Tuneliranje kao prvi dio sanacije rotora, ali ne prije Univerzijade

Komentara 2

RA
rakikaki
08:38 26.02.2014.

A plin sve skuplji

Avatar tituš
tituš
13:54 26.02.2014.

Ljudi, plin je blagodat, ali skupo do boli!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije