Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

FOTO: Ovo je hrpa papira koja treba za zahtjev za obnovu nakon potresa

Na različitim adresama mogu se dobiti različita tumačenja i samo jedna pouzdana informacija: da je računalna aplikacija za obnovu - još u izradi, stoji u objavi na Facebooku
07. veljače 2021. u 13:28 5 komentara 2302 prikaza
Obnova u Zagrebu
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/2

U Facebook grupi 'Potres u Zagrebu - svi mi u centru' građani su nezadovoljni koliko papira moraju predati za obnovu zgrade. Naime, nezadovoljni su što, kako tvrde, jer nema informacije o tome predaje li se dokumentacija elektronički ili papirnato ili na oba načina.

darko Klasić (HSLS) 'U Zagrebu je pet do dvanaest za početak obnove. Zgrada u Đorđićevoj najbolji je primjer'

"Ovako izgleda prikupljena dokumentacija za konstrukcijsku obnovu peterokatnice u centru Zagreba.

Nisam uspio pojedinačno izbrojati stranice , no izmjerio sam da je debljina hrpe 13 cm, s težina 6,3 kg. A koliko bi tek bilo da većina dokumentacije nije ispisana obostrano.

Jeste li primijetili da na stranicama Ministarstva i Fonda nema informacije o tome predaje li se dokumentacija elektronički ili papirnato ili na oba načina?. Treba li uz svaki obrazac ponovno priložiti svu istu dokumentaciju? Na različitim adresama mogu se dobiti različita tumačenja i samo jedna pouzdana informacija: da je računalna aplikacija za obnovu - još u izradi.

zabranjuje se kretanje i obrada zemlje FOTO Rupa se otvorila uz samu kuću. Mještani sve više strahuju

Zato predajemo sve papirnato i digitalno. A poslije će vjerojatno biti rečeno: pa niste trebali sve printati, mogli ste predati na USB-u. Ili još bolje: nedostaje vam još jedan papir", napisao je jedan od stanovnika centra.

Status u grupi Potres z Zagrebu | Autor : Potres u Zagrebu Svi mi u centru Foto: Potres u Zagrebu Svi mi u centru

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijuna eura
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • tico123:

    užas od HR birokracije

  • Kokoiduhovi:

    Nažalost, birokrati koje dižu ruke za zakone (i za to im plaćamo odlične plaće), nemaju pojma, pa se sve prevaljuje na građane - stranke. Imaju ovlasti i baze podataka za hrpu toga, tak da ljudi uopće ne bi trebali vaditi ... prikaži još!ti 7/8 tih papira. Ali ako je želja bila da mnogi odustanu i odluče pokrpati štetu kak se da i kak mogu uz rizik , birokrati će biti zadovoljni.

  • burza:

    Ako zelis nesto mukte moras se potruditi barem skupiti papire ako mora biti po zakonu nejde preko koljena a poslje ovaj je zamracil onaj je zanracil toga nema kad novce daje Evropa