Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zabranjuje se kretanje i obrada zemlje

FOTO Rupa se otvorila uz samu kuću. Mještani sve više strahuju

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/9
07.02.2021.
u 11:46

Upravo zbog rupa uvest će se zabrana kretanja i obrade zemlje u Mečenčanima

Nakon potresa na Banovini u zemlji se svakoga dana otvara sve više rupa, tzv. vrtača, a postojeće se sve više šire. Građani su u strahu. U selu Mečenčanima ima ih više od 80. Rupe se približavaju obiteljskim kućama pa mještani sve više strahuju. 

Upravo zbog rupa uvest će se zabrana kretanja i obrade zemlje u Mečenčanima. Stručnjaci Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta su na terenu i provode analizu tla na području Mečenčana. Temeljem te analize Stožer će donijeti odluke i preporuke za lokalno stanovništvo. "Definirat će se sigurniji koridori za kretanje i vjerojatno zabraniti poljoprivredna djelatnost na površinama na kojima su se pojavile vrtače", rekao je glasnogovornik Stožera Mladen Pavić.

Za poljoprivrednike s tog područja, na koje će se odnositi te mjere, osigurat će se potpore iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi, a Stožer će im osigurati hranu kao zamjenu za uskraćenu proizvodnju.

Video: U mjestu Bukovlje otvorila se rupa u zemlji dubine 17 metara

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Golum
Golum
12:31 07.02.2021.

Ova kuca gdje kada viri nema ni trunke zeljeza u temelju nit ima donju armranibetonsku plocu....

KO
Kokoiduhovi
11:58 07.02.2021.

To je područje puno vrtača i jama, podzemnih voda, i malih nalazišta nafte...tlo nesigurno, nepostojano....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije