Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Otkriveno što je sumnjivi bijeli prah kojeg su prijavljivali Zagrepčani

"Provedenim vještačenjem ni u jednom od uzoraka nije utvrđena prisutnost bilo kakvog otrova ili pesticida već je riječ o brašnu", stoji u priopćenju PUZ-a.
17. veljače 2020. u 19:16 6 komentara 3144 prikaza
Nepoznati bijeli prah pojavio se na nekoliko lokacija kod tržnice Prečko
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) objavila je u utorak kako je utvrđeno da je sumnjivi prah, koji su prijavljivali građani na zapadnom dijelu Zagreba, ipak brašno.

Nepoznati bijeli prah pojavio se na nekoliko lokacija kod tržnice Prečko NETKO TRUJE PSE? Bijeli prah na cesti izazvao paniku kod vlasnika pasa

"Provedenim vještačenjem ni u jednom od uzoraka nije utvrđena prisutnost bilo kakvog otrova ili pesticida već je riječ o brašnu", stoji u priopćenju PUZ-a.

Policija je sumnjivi prah dostavila na toksikološko vještačenje u Centar za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić'.

Iz PUZ-a navode kako su još 8. i 9. veljače zaprimili više dojava građana koji su iskazali bojazan da je sumnjivi prah, koji su uočili u parkovima i ulicama zapadnog dijela Zagreba, štetan za životinje.

 

A1 Hrvatska
HOME OFFICE
Najbolji savjeti za što bolji rad od doma
 • Avatar magarac.jozo
  magarac.jozo:

  super... još da utvrde tko ostavlja smeđe smrdljive hrpice za svojim pesekima po parkovima i ravnoteža je postignuta...

 • Avatar Drazen Klaric
  Drazen Klaric:

  Dakle u glavnim opisima rada policije, uz hvatanje pijanaca i prebrzih vozača, na visoko treče mjesto prioriteta, popelo se snifanje i skupljanje brašna po parkovima između pseće pišake i kakice. Strašno. Volim životinje, uvijek sam ih imao, od mačaka do ... prikaži još!o krava i konja i volim ih. Ali ne razumijem ove "ponosne" vlasnike pasa i mačaka po gradu, koji, da bi liječili svoje osobne frustracije, - na neki naćin ipak muče te svoje živine. Bog je stvorio životinje za prirodu i travu, a ne za asfalt. I onda naravno, svi u parkić za djecu i udri laprdati kako je život težak, a peseki reže jedni na druge, kakaju, pišaju, a mali pelenaši, fino po tome pužu, trpaju u usta i fino su alergični. Francika, kak je tvoj krokodil Kroki danas? Joj Štefica, znaš, malo mu je muka. Od kak smo iz kuće sa jacuzzijem preselili u SuperAndriju na 14 kat, malo mu je premala kada i muči ga pritisak u glavi. Normalo? Da, hvala.

 • debelikonj:

  Neki dan sam uočio smrdljivu žutu tekućinu kod ulaznih vrata. Odmah sam zvao Policiju.