Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Ostavite naš park na miru, ne damo da ga zamijenite cestom

Kroz kvart bi, prema GUP-u, trebala proći jedna od glavnih gradskih prometnica, s četiri traka.
26. svibnja 2018. u 09:00 9 komentara 1259 prikaza
Građani Središća prikupljaju potpise za više parkova za djecu u tom naselju
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/10

Parkić u Stonskoj ulici za stanovnike Središća već je 20 godina najljepše mjesto u naselju za igru njihove djece i unuka. Pravi je to centar kvarta, njegova duša, gdje se, kažu, odvija dobar dio društvenog života. Neugodno su se iznenadili kad su otkrili da parka u budućnosti neće biti. Onuda bi, prema generalnom urbanističkom planu, naime, trebala proći jedna od glavnih gradskih prometnica, s četiri traka. Lokalna udruga “Glog” odlučila je stoga pokrenuti inicijativu “Da za park, ne za cestu”, a kako bi gradskim čelnicima dala do znanja što ljudima znači parkić, organizirala je i peticiju. Potpise su počeli prikupljati u srijedu, a nastavljaju danas u 10 sati. Okupit će se ispod sata u Stonskoj.

Park Racinjak Park Racinjak Novi Bandićev projekt: podne fontane, vidikovci i ljetno kino

– Još nije najavljen početak gradnje ceste, no želimo da se u GUP-u izmijeni ta stavka – kaže Ivan Šimunić, predsjednik udruge “Glog”. Umjesto da kroz njega prođe cesta, predlažu da se parkić proširi i obogati dodatnim sadržajima, poput košarkaškog ili nogometnog igrališta, s obzirom na to da ih nemaju. A još, ističe Šimunić, nemaju ni školu ni prikladan vrtić.

Građani Središća prikupljaju potpise za više parkova za djecu u tom naselju
1 / 10
Građani Središća prikupljaju potpise za više parkova za djecu u tom naselju
GORILA ZGrADA Gusti dim plašio Zagrepčane, Meandar: Šteta je minimalna, već smo nastavili radove Darinka Škrtić Priče sa sretnim završetkom Pomogli smo da pronađu dom Pljačka pošte Na meti pljačkaša Ponovno razbojništvo u Središću: Orobljena poslovnica Pošte
Koronavirus u Velikoj Britaniji
ŠTO KAŽU ZVIJEZDE?
Astrologinja koja je predvidjela koronavirus otkriva što nas čeka u idućim mjesecima
Renault Clio LPG
NEOČEKIVANA AVANTURA
Kako je jedan običan Clio završio na neobičnom mjestu
  • DarkLord:

    I opet protiv

  • Vito:

    Pogledajte na Google pa onda budute objektivni i pokušajte objasniti zašto bi morali asfaltirati šumu ispred hotela Zagreb??? __ Korisnije bi bilo urediti ulicu Ede Murtića te spojiti dva kraja, sjeverni i južni, a za što već postoje i napravljena ... prikaži još! križanja kod ulice Vojina Bakića na južnoj strani, križanje "po sredini" s ulicama Nikole Andrića i ulice Ksenije Knatoci te ulicom Vjenceslava Richtera na sjevernoj strani. __ Prostor je i tako "oslobođen" šume i očito već pripremljen za spajanje __ Sad je samo pitanje: Zašto gradski ured za "imovinsko pravne odnose" još nije otkupio kućice oko "firme" u ulici Nikole Andrića 29??? __ Imao je vremena minimalno 26 godina __ Ili se tu umiješalo mito i korupcija ???

  • zagi101:

    svakom nekaj ne paše, pa ko bi svima ugodio, ovo je grad a grad se stalno mijenja, po potrebi se proširuje.