Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORILA ZGrADA

Gusti dim plašio Zagrepčane, Meandar: Šteta je minimalna, već smo nastavili radove

Foto: Sandra Veljković
1/19
21.04.2018.
u 11:22

Do plamena je došlo kad je plamenik korišten za varenje hidroizolacijske stijenke došao u kontakt sa stirodurom

Iza 10 sati sunčani dan u Novom Zagrebu narušilo je golemi gusti crni dim koji je počeo izbijati iz jedne zgrade u blizini Muzeja suvremene umjetnosti.

Radi se o zgradi u ulici Brune Bušića 3 koja je još u izgradnji. Vatrogasci su u međuvremenu ugasili požar, ali dok je vatra buktila na zgradi su bili radnici. Oni nisu gasili vatru, ali su sklonili plinske boce kako ne bi došlo do eksplozije.

- Zapalila se zgrada na Središću, objavio je poduzetnik Hrvoje Prpić na Facebooku.

Prema izjavama svjedoka požar je izbio oko 10 sati ili malo iza 10 sati. 

1/19

- Dok je gorilo radnici su bili na zgradi i u blizini vatre. Vatrogasci su stigli do zgrade oko 10.30 sati i u 10 minuta su ugasili požar - javila nam je čitateljica iz Novog Zagreba. 

Priopćenjem se oglasila i Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba:

"Danas je u 10,24 sata dobilli smo dojavu o požaru u Ulici Brune Bušića. Radilo se o požaru građevinskog materijala na zgradi u izgradnji.

Na terenu je pet vatrogasnih vozila s 20 vatrogasaca, a dim je bio vidljiv iz cijelog Zagreba. Na terenu su i djelatnici Ureda za upravljanje hitnim situacijama. Požar je ugašen i nema žrtava", rekli su vatrogasci.

Priopćenjem su se oglasili su se i graditelje zgrade Meandra:

"U subotu, 21. travnja u 10:20 u na krovu gradilišta stambene zgrade Meandar u Aveniji Dubrovnik, zapalila se manja količina odložnog građevinskog materijala – stirodura.

Do plamena je došlo uslijed pripreme za slijedeću fazu radova, kada je plamenik korišten za varenje hidroizolacijske stijenke, došao u kontakt sa stirodurom, koji se nalazio u neposrednoj blizini. Zbog prirode materijala, buknula je vatra i nastao crni, gusti dim, koji je u najkraćem mogućem roku saniran.

Materijalna šteta je minimalna, a jedna osoba je pregledana zbog blaže inhalacije dima. Nakon uvida hitne pomoći, nije bila potrebna nikakva daljnja liječnička obrada.

Svi nadležni organi izašli su na teren i s obzirom da nisu uočene nikakve nepravilnosti, radovi su nastavljeni prema daljnjem planu", rekli su u Meandru.

 

Izgleda zastrasujuce pic.twitter.com/X4ycbxXRVK


Ključne riječi

Komentara 23

PE
petar1951
12:01 21.04.2018.

Golemi dim nad Novim Zagrebom: Gorila zgrada na Središću.......Gorila zgrada....Alo VL nije gorila zgrada nego neki građ. materijal na krovu zgrade......Ugašeno i sad je sve ok....

DU
Deleted user
11:48 21.04.2018.

Čuj ovo. Cijeli Zagreb je vidio crni dim i zgradu kako gori ali vijest je da je to objavio izvjesni HP na FB. A nije recimo bitno kako su se zgrade odmah uz muzej nabacale jedne na drugu. I dvogodišnje dijete bi bolje posložilo Lego kockice.

DO
dopizdilomi
13:33 21.04.2018.

Za EU je prije nekoliko godina rađeno istraživanje vatrogasnih stručnjaka u vezi primjene stiropora u gradnji. Uglavnom da ne kenjam više iako su velike uštede na energiji sve je govorilo protiv stiropora od otežanog gašenja požara do nekakvog efekta pojačavanja vatre. Uglavnom, istraživanje je pometeno pod tepih i stiropor proglašen sigurnim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije