Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija za pomoć

Obitelj Buković živi u ruševini svoje kuće bez struje i grijanja

klizište
Foto: Željko Hladika/pixsell
1/3
11.12.2010.
u 11:00

Osmogodišnji Marijo ne ide tjedan dana u školu jer se nema gdje ni okupati ni učitii, a dio kuće u kojem spavaju mogao bi se urušiti svakog trenutka.

Dijete mi ne spava, plače i izbezumljeno je. Nemamo grijanja, tople vode, ni struje. Živimo već tjedan dana u nemogućim uvjetima i u strahu da će nas zemlja progutati svaki tren, a nitko nam ne želi pomoći, očajna je Branka Buković (45), majka dvoje djece, kojoj se prije tjedan dana zbog klizišta urušila kuća u selu Šiljakovini, nedaleko od Velike Gorice.

Napuknuće na zidu

Kućica na brijegu, sa stajama i garažom, sada je postala tek ruševina. Nesretnoj ženi uništena je gotovo sva imovina za koju je radila cijeli svoj život. Stan iznad napuklih garaža svaki tren bi se mogao srušiti, a napuknuo je i dio kuće u kojem od prošle srijede spava u hladnoći i bez struje sa sinom Marijem (8) i Goranom (20). Dio je to kuće koji se još drži... No, pitanje je trenutka kada će i on propasti.

– Nemamo kamo otići. Sin mi ne ide u školu već tjedan dana jer ga nemam gdje okupati, spremiti mu doručak i nema gdje napisati zadaću – kaže očajna majka.

Iako je još u ožujku upozorila pročelnika upravnog Odjela za izgradnju, komunalne djelatnosti i promet Dubravka Katulića da joj je kuća na klizištu, te da je primijetila napuknuće na jednom zidu i da joj treba pomoć, kaže, nitko nije reagirao na njezin apel.

– Nemamo novac za sanaciju i trebamo pomoć. Svake noći bojim se za djecu i ne spavam već danima, a zima i snijeg koji dolaze još više nam zagorčavaju život. Hladno nam je, i ne znam što će biti s nama. Napušteni smo od svih – u suzama dodaje Branka Buković.

Socijalna pomoć

Nezaposlena majka dvoje djece mjesečno prima tek tisuću kuna socijalne pomoći za mališana koji ide u drugi razred, a plaća starijeg sina koji radi kao automehaničar dovoljna je tek za režije i hranu, kaže očajna žena.

– Htjela bih se naspavati i dijete odvesti u školu da nastavi s učenjem. Pa zar nije dovoljno propatio? Ostao je bez oca kada je imao samo godinu dana, a sada će ostati i bez doma. Što da radimo ne znam ni sama.

 No, ne znam i strah me ako ćemo uopće preživjeti ovu zimu – kaže kroz suze Branka Buković.

Komentara 2

OB
-obrisani-
10:53 12.12.2010.

Bandić je nažalost prezauzet,kako bi se vama posvetio,jer momentalno dijeli stanove Sesvetskim ciganima

CV
cvijece
16:40 12.12.2010.

Bandiću - javi seee !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije