Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJENČANJE

Novi je trend imati svadbu u napuštenoj tvorničkoj hali

18.11.2017.
u 12:02

Hit iz inozemstva stigao je i u Zagreb, a lokacijama za neobičan pir posljednji se pridružio Katran, čiji se prostor danas može razgledati

Najmanje sto puta čuli su od poznanika i prijatelja “ja bih se ovdje ženio”. Da je bivša tvornica boja i lakova idealno mjesto za uplovljavanje u bračnu luku shvatili su vrlo brzo otkako su počeli voditi veliki kompleks. Vjenčanja su povremeno organizirali, no sad su, nakon deset godina djelovanja, odlučili dio tvornice urediti isključivo za tu svrhu. Na 600 kvadrata uredili su prostor u koji su postavili stare radioaparate, šivaće mašine, shabby chic stolce i stolove, fotelje i kauče u stilu šezdesetih...

Fotelja za tetka

– Htjeli smo stvoriti domaću atmosferu koju ne može pružiti restoran. Fotelje su tu baš kako bismo ljudima ponudili da promijene poziciju nakon ručka. Gdje će se u restoranu tetak odmoriti, znate onu “samo da malo prilegnem” – kaže Dorijan Kljun iz udruge za promicanje urbane kulture Studio Katran. Udruga u Radničkoj vikendom organizira razne klupske programe, dok preko tjedna prostori postaju foto i videostudio, pa će mladencima omogućiti da koriste sve prostorije.

– Zamisao je bila da im ponudimo i sve usluge koje idu uz vjenčanje; ako žele, mogu doći “bez ičega”, samo parkirati auto, mi ćemo se pobrinuti za ostalo. Na raspolaganju im je osobni wedding planer, catering, službeni fotograf, DJ, prijedlozi hair & makeup artista, izdvojeni prostori za uređivanje mladenke i mladoženje te unikatni komadi namještaja i oldtimer automobil za retro photosession – nabraja Kljun te dodaje da danas od 14 do 20 sati organiziraju Dane otvorenih vrata.

Na ideju su došli, prepričava, jer su vidjeli da su vjenčanja u industrijskom stilu veliki hit u inozemstvu, a taj je trend počeo jačati i u Zagrebu, u kojemu nema puno lokacija u tom štihu. Jedna od njih je La Grma, smještena u zaštićenom području park-šume Grmoščica, za čije je uređenje zaslužan arhitektonski studio Bouarchitects. Na površini od 9000 četvornih metara nekada se nalazila tvornica perja, a objekt se renovirao iz privatnih razloga. Vlasnica arhitektonskog studija Barbara Šećković, naime, osmislila ga je u potrazi za lokacijom za svoje vjenčanje. – U cijelom Zagrebu nisam pronašla ništa što mi se sviđa. Pomislila sam, kad se već toliko mučim oko organizacije svoga vjenčanja, zašto se ne bismo pomučili još malo i napravili nešto veliko – kaže Barbara Šećković. Staru portirnicu tako su preuredili u koktel-bar u kojem se dočekuju gosti, a zabava se može organizirati i na otvorenom.

U romantičnom stilu zna oživjeti i pivnica “The Garden Brewery”, smještena u prostoru tvornice alatnih strojeva “Prvomajska” na Žitnjaku. Oni, pak, nude svoje craft pivo, dok je na mladencima briga o cateringu.

Plus prigodan jelovnik

Vjenčanje u industrijskom stilu htjela je i voditeljica Iva Šulentić, koja se lani udala u galeriji Lauba, bivšoj austrougarskoj jahaonici, a hit je i svadba u nekadašnjoj tvornici žarulja, u kojoj je smješten restoran Rougemarin, poznat po burgerima. Nije stoga neobično da se na svadbenim jelovnicima nađu upravo malo drugačiji burgeri koje je osmislio vlasnik, chef Marin Medak.

VIDEO: Prvi Cat Caffe u Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 2

DO
doktorica
14:03 18.11.2017.

super,barem imamo praznih tvorničkih hala na bacanje,kad već nemamo proizvodnju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije