Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
četvrta

Nova ljevica posadila crveni javor i obilježila godišnjicu stranke

Zagreb: Konferencijom za medije stranka Nova ljevica obilježila je 4. godišnjicu osnivanja
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
19.12.2020.
u 13:59

Na pitanje je li izgledno da će Tomašević postati zajednički kandidat oporbe, Kekin je ustvrdila da bi to bilo dobro.

Sadnjom crvenog javora na nasipu Save, Nova ljevica obilježila je danas četvrtu godišnjicu osnutka stranke poručivši kako u Hrvatskoj, već desetljećima, postoji potreba za kvalitetnim lijevim opcijama.Predsjednica Ivana Kekin podsjetila je na osnutak stranke 18. prosinca 2016. kad ju je osnovalo 128 osnivačica i osnivača, točno 59 žena i 59 muškaraca, te istaknula da u Hrvatskoj već desetljećima postoji potreba za kvalitetnim lijevima opcijama, a da je Nova ljevica "upravo na tome tragu".

"Nova ljevica kroz svoje ime i kroz svoj program nudi kvalitetne lijeve politike. To nikada nije bilo tako važno kao što je danas, kada se nalazimo usred zdravstvene i ekonomske krize. Doista postaje nepodnošljivo živjeti u društvu u kojem, osim što smo izloženi tolikoj neizvjesnosti i nemirima kao ovih dana, konstantno smo izloženi nepravdi koju generiraju i promoviraju upravo vladajući, ne samo ovi, nego i bivši", istaknula je Kekin.

Osvrnula se i na nove mjere Nacionalnog stožera Civilne zaštite, za koje kaže da u našem društvu "postoje jednakiji"..

Govoreći o stranci, istaknula je kako su se u četiri godine višestruko povećali  i da imaju grupacije i podružnice u više od 10 gradova, a sada im je cilj - uspjeh na lokalnim izborima i pobjeda Zeleno-lijeve koalicije u Zagrebu.

Potpredsjednica stranke Rada Borić naglasila je kako je Nova ljevica pokazala da u Hrvatskoj ima prostora za nove lijeve politike i brigu za okoliš. Na pitanje jesu li postigli ikakav dogovor sa SDP-om u Zagrebu, Kekin je odgovorila da su u tijeku "preddogovori" među svim oporbenim strankama u Gradskoj skupštini.

"Naš kandidat je Tomislav Tomašević. Nema zbora o samo bilateralnim pregovorima s SDP-om, i u nijednom trenutku nije ni bilo", naglasila je Kekin. Na pitanje je li izgledno da će Tomašević postati zajednički kandidat oporbe, Kekin je ustvrdila da bi to bilo dobro.

Komentara 2

RA
ranub1
20:25 20.12.2020.

Udarnički posadili jedno stablo?! Njih 128 su mogli barem četiri...

CV
cvetkovic
12:20 20.12.2020.

eto iduce godine cemo slaviti godisnjicu sadnje Jadova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije