Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Život

Nosimo lijepe uspomene, a doma će nam nedostajati kuhinja tete Ruže

Europske sveučilišne igare velikom su ceremonijom zatvaranja sinoć u Rijeci došle do kraja, a iza gotovo 6000 sportaša i 1500 volontera ostala su sjećanja na zabavu, sportske uspjehe i odličnu atmosferu.
26. srpnja 2016. u 15:54 1 komentara 873 prikaza
19.07.2016., Zagreb - Odlicno raspolozeni sudionici Europskih  sveucliisnih igra uoci odlaska na borilista.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/10

“Da traje još toliko, bilo bi nam prekratko“, “prije Igara za Zagreb nismo čuli, ali ispalo je da je najljepši grad u kojemu smo bili“, “zbog hrane tete Ruže iz menze udebljali smo se, a planirali smo poboljšati liniju, “zaštitari u kampu su kao suci na terenu – nepodmitljivi”. Ovako zvuče samo neki od dojmova sudionika Europskih sveučilišnih igara koje su velikom ceremonijom zatvaranja sinoć u Rijeci došle do kraja, a iza gotovo 6000 sportaša i 1500 volontera ostala su sjećanja na zabavu, sportske uspjehe i odličnu atmosferu.

Poznati po gostoprimstvu

Natjecanja su trajala dva tjedna, sportaši su se borili za svaki poen, a navijači su s njima proživljavali svaki trenutak. Nakon sportskog dijela natjecanja luda se atmosfera s tribina nastavila u sveučilišnom selu koje je bilo dom sudionicima Igara. Sportaši i volonteri živjeli su u Studentskom domu Stjepana Radića gdje su se stvarala nova prijateljstva, ali i ljubavi. Od nevinih pogleda i osmjehivanja prvih dana do odlaska novih parova s Igara dok se drže za ruku.

Zadnji su sudionici Savu napustili baš jučer. Sobe su već ujutro bile prazne, a tek je s pokojeg prozora još visjela zastava ostavljena kao uspomena na odlično vrijeme provedeno u Zagrebu. I dok su posljednji stanari s koferima napuštali kompleks, imali su samo riječi hvale.

– Odluka da volontiram na Igrama bila mi je najbolja koju sam donio u zadnjih pet godina studija. Nadao sam se odličnom iskustvu, ali ovo je premašilo sva moja očekivanja – rekao je Jerko Abaz, student Šumarskog fakulteta u Zagrebu koji je dva tjedna na igrama proveo kao volonter. A iz istog je razloga u Zagreb iz Osijeka došla i 21-godišnja Monika Sokić. Na igrama je bila asistentica turske reprezentacije.

– Svi su pohvalili naše gostoprimstvo, ljubaznost, svi su rekli da smo ih tretirali kao kraljeve – rekla je Monika Sokić te istaknula kako joj je upoznavanje novih ljudi iz cijeloga svijeta najvrednije iskustvo s Igara. Na Sveučilišne su igre, naime, sportaši stigli iz 42 europske zemlje. Ipak, većina je medalja ostala – kod kuće.

Više od 30 medalja

Sveučilište u Zagrebu osvojilo je najviše medalja, više od 30, čime je uvjerljivo zauzelo prvo mjesto ispred beogradskog i ruskog Sveučilišta iz Ekaterinburga.

– Pokazali smo se kao uspješni domaćini i kao odlični sportaši. U nekim smo sportovima bili favoriti od početka, a u nekima smo iznenadili – rekao je Mladen Sedar iz Zagrebačkog sportskog saveza. Ovo su bile Sveučilišne igre s najvećim brojem sportova, njih 23, ali i prvo veliko natjecanje na kojemu su sportaši s invaliditetom sudjelovali s ostalim natjecateljima.•

krađa
Uhvaćen na djelu
Postavio kameru kako bi otkrio tko mu krade stvari iz ulaza, ali ovog lopova nije očekivao
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
  • cronada:

    Bravo, super je ovakav sportski susret mladih a sada sa lijepim iskustvima, sjecanjima i svjezom energijom dalje u svakodnevnicu puno izazova!