Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SVI NA MJESNU'

Nezadovoljstvo u Dubravi: 'Za vrijeme Bandića izgubili smo jedan park, a u Tomaševićevo doba - još dva'

Foto: Toni Bošnjaković
1/4
12.01.2024.
u 16:34

Sutra u 12 sati poslat će apel gradskoj vlasti na ispunjenje obećanja koje je još prije izbora najavio gradonačelnik Tomislav Tomašević

Građanska inicijativa "Ne damo Mjesnu" po cijeloj Donjoj Dubravi oblijepila je 200 plakata i podijelila još 500 letaka kako bi pozvala građane u pomoć za očuvanje dječjeg igrališta kod tamošnjeg mjesnog odbora. Zbog toga će sutra u 12 sati poslati apel gradskoj vlasti na ispunjenje obećanja koje je još prije izbora najavio gradonačelnik Tomislav Tomašević. "Ništa još nije izgubljeno", piše na plakatima.

– To je velika društvena tragedija jer je ugrožena budućnost stotine djece koja se igra u tom parku kod Mjesne – kaže nam Toni Bošnjaković, vijećnik tamošnje gradske četvrti. 

U Donjoj Dubravi živi, dodaje on, 35.000 ljudi koji godišnje uplaćuju 400 milijuna kuna prireza. Bez obzira na to, građani kvarta ostaju bez nečega što posjeduju već 50 godina – parkova, ali i igrališta, sprava, ograda koje su susjedi gradili vlastitim rukama, objašnjava vijećnik gradske četvrti.

– Sve to zato što Grad Zagreb ne reagira, a po tom pitanju je i inertan. Poduzeli smo sve postupke koje smo mogli poduzeti: slali smo im upite, no nismo dobili nikakve odgovore – poručuje Bošnjaković. Imaju i snimke, ističe, u kojima zagrebački gradonačelnik prije izbora iznosi planove za tu četvrt. 

VEZANI ČLANCI: 

– Kvart je prenapučen, a divlji parking je posvuda. Što se tiče dječjeg parka i igrališta, djeca su uplakana. To je srce kvarta na kojemu su se održavali turniri, koncerti… a sada je zatvoreno – priča Toni Bošnjaković. 

Istok grada, smatra on, potpuno je zanemaren, dok je Donja Dubrava, naglašava, "najzanemarenija gradska četvrt u Zagrebu". Za vrijeme Milana Bandića, dodaje, izgubili su jedan park, a sada – u Tomaševićevo doba, još dva parka, dječje igralište i mjesne odbore u Trnavi i Retkovcu u kojima građani dolaze u slobodno vrijeme kartati.

– Pazite ovaj paradoks: od prošle nove godine u našem mjesnom odboru stoji zaštitar 24 sata. To su tri smjene dnevno pa vi izračunajte koliko je to koštalo u ovih godinu dana. Za taj novac mogli su isplatiti pola te parcele – zaključuje Toni Bošnjaković.

VIDEO: Tko kaže da Djed Mraz putuje samo na saonicama? Ekipa DVD-a Dubrava već drugu godinu veseli klince božićnom bajkom na kotačima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije